Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

10/12/2018 - Informació general

La Fundació Mobile World Capital Barcelona escull un projecte de la Dra. Maria Grau per a la creació d’una startup

The Collider és un programa promogut per la Fundació Mobile World Capital Barcelona en què els perfils científics i emprenedors convergeixen el seu talent per materialitzar els seus projectes de base científica i tecnològica en una startup altament innovadora. En aquesta ocasió, un dels projectes escollits és el de la Dra. Maria Grau, investigadora del Grup de Recerca en Epidemiologia i Genètica cardiovascular de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), que porta per títol "COMPASS-DM". Es tracta d´un sistema d´informació que té per objectiu empoderar a les persones amb diabetis mellitus per prevenir complicacions associades a aquesta malaltia. El sistema reuneix informació de molts determinants de la salut en temps real: dades de salut de l'usuari; mapa d´actius de la ciutat de Barcelona i condicions mediambientals; per crear recomanacions preventives personalitzades a partir de la integració de totes aquestes dades. El sistema integra tecnologies de IoT (internet of things) i machine learning.

Dra. Maria Grau, investigadora del Grup de Recerca en Epidemiologia i Genètica cardiovascular de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM)

La iniciativa The Collider consta de 2 fases. El primer pas va ser la creació del millor equip per a la futura startup. Després d'un exigent procés de selecció, es van triar 10 projectes científics d'entre 250. Al voltant de cadascú d'aquests projectes es va conformar un equip amb un CEO (Chief Executive Officer) i un COO (Chief Operating Officer) triats d'entre més de 1300 candidatures. L'equip de COMPASS-DM, integrat per la Dra. Maria Grau en qualitat de científica, haurà de treballar fins al mes de febrer en la primera fase anomenada "Opportunity Validation" per dissenyar el producte mínimament viable i un pla d'empresa associat que serà avaluat per un Comitè d'Experts. En cas que l'avaluació sigui positiva, el projecte passarà a la fase de "Venture Building" on es rebrà la primera inversió i es treballarà en la constitució de la startup per arribar a la primera ronda de finançament el juny de 2019.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte