Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

31/10/2018 - Informació institucional

La Marató 2017 financia 2 projectes de l’IMIM

Ahir va tenir lloc el lliurament de premis a la recerca de La Marató 2017 dedicada a les malalties infeccioses, en un acte acadèmic celebrat a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. En aquesta edició s'han recaptat 9,8 milions d'euros que permetran finançar un total de 36 projectes. L'objeciu és impulsar la creació de noves eines de prevenció i diagnòstic, així com tractaments més eficients per tal de guanyar més anys i més qualitat de vida per als pacients.

Dos d'aquests projectes finançats corresponen a investigadors de l'IMIM:

- Impacte clínic i microbiològic dels nous antipseudomònics ceftolozano-tazobactam i ceftazidima-avibactam en les infeccions per Pseudomonas aeruginosa extremadament resistent. Dr. Juan Pablo Horcajada Gallego, cap de servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar i coordinador del Grup de recerca en Patologia infecciosa i antimicrobians de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques). Finançament: 196.625,00 €

- Resposta adaptativa de les cèl·lules NK al citomegalovirus en el context d'immunosupressió: implicacions clíniques en el trasplantament renal. Dr. Miguel López-Botet Arbona, director del Programa de recerca en processos inflamatoris i cardiovasculars de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques). Finançament: 196.875,00 €

En l'edició d'aquest any el Dr. Miguel López-Botet, ha parlat en representació dels 55 equips guardonats, i ha explicat que "les malalties continuen sent una amenaça creixent per a la nostra societat, tot i els grans avenços aconseguits en els darrers anys". Per això, la injecció de recursos que hi destina ara la Fundació permetrà "afrontar els reptes d'aquest àmbit, aportant-hi avenços cientítics i tecnològics".

Amb aquest nou lliurament d'ajudes a la recerca, en 26 anys de trajectòria, La Marató de TV3 ja suma més de 800 projectes impulsats, que han aportat avenços notables en la salut del conjunt de la societat.

Seguiu aquest enllaç per saber els projectes finançats:
http://www.ccma.cat/tv3/marato/projectes-financats/2017/1370/

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte