Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

28/05/2018 - Informació institucional

El PSMAR renova tres de les seves certificacions

La Direcció d'Innovació del PSMAR, el MARBiobanc i els Serveis Científic-tècnics de l'IMIM renoven les seves certificacions amb AENOR

La Direcció d'Innovació del PSMAR, el MARBiobanc i els Serveis Científic-tècnics de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han superat l'auditoria de l'empresa de certificació AENOR per renovar les seves acreditacions. El procés es va portar a terme els dies 17 i 18 de maig i caldrà repetir-lo l'any que ve. L'acreditació és vàlida fins al 2020.

Certificació de la Direcció d'Innovació

La Direcció d'Innovació ha renovat la certificació concedida per AENOR l'any passat, segons la qual té implantat un sistema de gestió d'R+D+i d'acord amb els requisits de la norma UNE 166002:2014. La norma estableix una sèrie de directrius pràctiques per a la formulació i el desenvolupament de polítiques d'innovació i transferència d'acord amb les activitats desenvolupades per cada organització.

L'auditoria ha certificat que "s'evidencia el compromís i lideratge de la Direcció conforme al Sistema de Gestió de Qualitat". Destaca com a punts forts, el butlletí de vigilància tecnològica i l'informe d'intel·ligència competitiva, així com els concursos d'innovació i la sistemàtica establerta per a valorar els riscos associats a la planificació i realització. Aquesta acreditació cal emmarcar-la en els suggeriments fets per la Plataforma d'Innovació en Tecnologies Mèdiques i Sanitàries (ITEMAS), entitat de suport a la recerca promoguda per l'Institut de Salut Carlos III, de la que l'IMIM forma part, per tal que les unitats d'innovació integrants estiguin acreditades.

Certificació del MARBiobanc i els Serveis Científic-tècnics de l'IMIM

L'auditoria també va certificar que tant el MARBiobanc com els Serveis Científic-tècnics de l'IMIM continuen complint els requisits de la norma UNE-EN-ISO 9001:2015 de sistemes de gestió de la qualitat. El resultat reflectit en l'informe indica que aquest sistema es troba ben encaminat cap a l'assoliment d'un grau d'eficàcia òptim. No s'han detectat no conformitats i s'han emprès correccions de les principals observacions detectades.

Aquesta certificació suposa el reconeixement de la tasca desenvolupada per part del personal del MARBiobanc del PSMAR i dels Serveis Científic-tècnics de l'IMIM per adaptar la seva estructura als requeriments de la normativa. El MARBiobanc va ser un dels primers biobancs de la Plataforma Nacional de Biobancs de l'Institut de Salut Carlos III en certificar-se l'any 2017 per a l'ISO 9001:2015.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte