Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

14/05/2018 - Informació institucional

El Dr. Lluís Espinosa i la Dra. Anna Vert, editors d'una edició especial de la revista biomedicines

Han estat escollits per la seva trajectòria en el camp de les cèl·lules mare i la recerca en càncer.

Dos investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), el Dr. Lluís Espinosa i la Dra. Anna Vert, han estat escollits com a editors d'una edició especial de la revista Biomedicines, de l'editoral MDPI. Amb el títol Stem Cells an Cancer Therapeutics, se centrarà, en paraules dels editors, "en entendre els mecanismes moleculars que controlen les cèl·lules normals i les cèl·lules mare relacionades amb el càncer, així com les eines disponibles per estudiar-les in vitro i en viu". Aquest número posarà el focus en com les noves tecnologies poden ser utilitzades en les teràpies contra el càncer.

Aquesta edició especial es caracteritzarà per l'alt nivell dels autors i inclourà un nombre aproximat de dotze articles. De moment, ja es poden consultar en format obert cinc d'aquests articles, dels quals, el titulat Mammary Stem Cells and Breast Cancer Stem Cells: Molecular Connections and Clinical Implications, el signa  el Dr. Toni Celià-Terrassa, investigador del Programa de Recerca en Càncer de l'IMIM. Un segon treball, que porta per títol Stem-like Signature predicting disease progression in early Stage Bladder Cancer. The role of E2F3 and Sox4, l'autor del qual és el Dr. Joaquim Bellmunt, director de l'IMIM, serà també accessible en un futur pròxim.

Els editors

El Dr. Lluís Espinosa dirigeix un dels grups d'investigació bàsica del Programa de Recerca en Càncer de l'IMIM, el de Mecanismes moleculars del càncer i de les cèl·lules mare i és membre de CIBERONC. La Dra. Anna Vert és investigadora del mateix grup de recerca i també és membre de CIBERONC. Tots dos coincideixen a assenyalar "l'honor de ser escollits com a editors d'aquesta edició especial de biomedicines, un reconeixement a l'excel·lent tasca investigadora de l'IMIM i dels seus professionals".

Biomedicines és una revista científica de recent creació que l'any passat va sortir a Pubmed i que, a partir de temes d'actualitat, edita números especials comptant amb editors de reconegut prestigi internacional. En aquests moments, els únics dos editors de l'Estat encarregats d'una d'aquestes edicions, són el Dr. Espinosa i la Dra. Vert.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte