Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

07/05/2018 - Informació institucional

Experts internacionals en càncer renal es reuneixen a l’IMIM

S'han presentat els darrers resultats de la recerca en aquest àmbit, les diferents opcions farmacològiques existents i les perspectives futures per a aquesta patologia.

L'IMIM ha organitzat els dies 4 i 5 de maig l'esdeveniment "Kidney Cancer, International Expert Exchange Meeting", una trobada internacional d'experts en càncer renal que ha reunit a més de 60 oncòlegs i que ha estat liderada pel Dr. Joaquim Bellmunt, director de l'IMIM i responsable de l'àrea de genitourinari del Parc de Salut Mar, i que ha comptat amb el Dr. Toni Choueri, director del Lank Center for Genitourinary Oncology i director del Kidney Cancer Center al Dana-Farber Institute, com a co-chair. Aquesta reunió ha comptat amb la col·laboració d'IPSEN.

Durant els dos dies de Meeting disset ponents d'alt nivell, tant nacionals com internacionals, han presentat els darrers resultats de la recerca en aquest àmbit, les diferents opcions farmacològiques existents i les perspectives futures per a aquesta patologia. A més, els assistents han pogut participar en grups reduïts de la discussió de diferents casos clínics.

Segons el Dr.Bellmunt "És excepcional reunir ponents d'aquest nivell i disposar de les dades més actualitzades sobre el carcinoma renal provenint directament dels investigadors principals dels estudis de Phase III completats o en curs"

Imatge d'un moment de la sessió

Imatge de la taula de debat Learnings from RWD

Cal destacar que una de les ponents convidades, la Dra. Laurence Albiges, oncòloga de la Unitat d'Oncologia Genitourinaria del Hospital Gustave Roussy de Paris, va ser una de les organitzadores del darrer European Kidney Cancer Simposium que es va dur a terme a els dies 27 i 28 d'abril a Praga i això ha permès disposar en aquesta reunió de Barcelona de la més actualitzada informació científica. A més, el Dr. Lijun Zhou, investigador del MD Anderson Cancer Center de Houston ha exposat els resultats de la seva recerca puntera de les vies VEGF, MET i AXL en càncer de ronyó.

Amb una incidència del 3% al l'Estat Espanyol, el càncer renal es troba entre els deu càncers amb major incidència i prevalença a Espanya, segons l'últim informe de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM). El problema d'aquest tumor és que, igual que succeeix amb el càncer de pàncrees, el seu diagnòstic sol ocórrer de forma casual. L'edat mitjana en el moment del diagnòstic és de 64 anys i té una taxa de supervivència als 5 anys del 74%. 

Les projeccions indiquen que el càncer renal a l'Estat Espanyol segueix una tendència d'augment en incidència, mortalitat i prevalença, dades que necessiten ser considerades per planificar mesures de prevenció i tractament més efectives.

Veure imatges de l'esdeveniment: https://www.flickr.com/photos/97706717@N02/albums/72157696462254875

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte