Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

19/04/2018 - Informació institucional

La 3a Jornada Europea de Bioinformàtica Traslacional reuneix a més de 130 experts

Els assistents van debatre sobre els avanços recents a les tecnologies de la informació que estan facilitant la recerca traslacional i la medicina de precisió.

Imatge ECTB2018. Font: UPF

La 3a Jornada Europea de Bioinformàtica Traslacional (ECTB2018) es va celebrar del 16 al 17 d'abril al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i va comptar amb l'assistència de més de 130 científics, desenvolupadors i empresaris europeus interessats a traslladar la recerca en genòmica i bioinformática als serveis de salut. L'esdeveniment va tenir com a objectiu brindar als participants una experiència única i un fòrum per discutir nous resultats científics en l'àmbit de la bioinformàtica traslacional.

La jornada va reunir a científics capdavanters a l'àrea que van destacar en les seves presentacions els recents avanços a les tecnologies de la informació que estan facilitant la recerca traslacional i la medicina de precisió. Alguns dels temes abordats van ser la integració i l'anàlisi del Big Data, la medicina personalitzada, iniciatives de seqüenciació del genoma, etc., impartits per científics d'Europa, Canadà i EE. UU.

També es va organitzar una sessió de pòsters per donar als participants l'oportunitat de presentar els seus articles i una taula rodona moderada per Ferran Sanz, co-responsable de la jornada, per debatre sobre els principals desafiaments que ha de superar la bioinformàtica i les oportunitats de la indústria en aquest camp.

En les seves paraules de tancament, Alfonso Valencia, co-responsable de l'esdeveniment, va expressar el seu agraïment a tots els que el van fer possible i va anunciar que la 4a Jornada Europea de Bioinformàtica Traslacional tindrà lloc el proper any a Sevilla.

La jornada va ser organitzada pel Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) - una unitat de recerca conjunta de l'Institut Hospital del Mar de Recerques Mèdiques (IMIM) i el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (DCEXS-UPF) - el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i l'Institut Nacional de Bioinformàtica (INB). Va comptar amb el suport del projecte H2020 MedBioinformatics  coordinat pel GRIB i l'INB/ELIXIR-ES.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte