Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15-01/2018 - Informació general

Nou conveni de col·laboració entre el Centre d’Avaluació i Investigació de Medicaments de la FDA i Chemotargets, una spin off de l’IMIM

La finalitat d'aquesta col·laboració és millorar les avaluacions de seguretat dels medicaments d'ús humà

Nota de premsa enviada per la Food and Drug Administration (FDA) dels Estats Units

El Centre d'Avaluació i Investigació de Medicaments de la FDA (CDER-FDA) i Chemotargets treballaran de forma conjunta en virtut d'un conveni de col·laboració en recerca de cinc anys de durada.

L'objectiu principal d'aquest conveni d'investigació serà avaluar la utilitat i rendiment de la plataforma d'intel·ligència i descobriment CLARITY® de Chemotargets en la predicció d'activitats específiques i no específiques, utilitzant dades farmacològiques i de seguretat conegudes obtingudes en estudis experimentals d'entitats moleculars petites.

El CDER està interessat en l'avaluació de models in silico per determinar els perfils farmacològics per tal de predir els possibles esdeveniments adversos dels medicaments en desenvolupament. D'altra banda, el coneixement del perfil de diana molecular d'una substància química pot ajudar a predir el seu potencial d'abús i addicció, el que permetria reduir els riscos associats a l'exposició a aquesta substància.

La col·laboració inclourà l'ús de la plataforma CLARITY® de Chemotargets per avaluar hipòtesis sobre els paràmetres toxicològics que fa servir el CDER en les avaluacions de seguretat dels medicaments. El programa identifica les possibles dianes moleculars i el mode d'acció de molècules petites i els seus metabòlits predits mitjançant un screening ràpid i simultani, en únic model predictiu, de més de 2000 mecanismes d'acció associats amb l'activitat terapèutica i criteris de seguretat, entre els quals s'inclouen centenars de mecanismes d'acció relacionats amb la seguretat anotats amb informació sobre toxicitat preclínica i efectes adversos clínics. En aquest sentit, la plataforma CLARITY® de Chemotargets permet predir la seguretat d'un compost a través del tractament meticulós de dades FAERS (un sistema per informar sobre esdeveniments adversos de la FDA) i de l'ús de descriptors matemàtics que distingeixen els senyals de seguretat del soroll de fons. El CDER tindrà accés a una versió de CLARITY® de Chemotargets basada en un conjunt d'entrenament degudament seleccionat, obtingut a partir de recursos interns així com de dades de patents de la base de dades GOSTAR creada per Excelra, per tal d'assegurar una extensa cobertura de l'espai químic. L'aplicació Marvin JS de Chemaxon proporciona la capacitat de disseny d'estructures químiques.

Sobre el CDER-FDA

El CDER de la FDA realitza una tasca fonamental per a la salut pública en garantir la disponibilitat de medicaments segurs i eficaços que ajudin a millorar la salut dels ciutadans dels Estats Units. Com a part de la FDA, l'CDER regula els medicaments de venda amb recepta i els de venda lliure, inclosos els biofàrmacs i els genèrics. La missió del FDA-CDER consisteix a protegir i promoure la salut pública en garantir que els medicaments d'ús humà són segurs i eficaços, compleixen els requisits de qualitat vigents i es troben accessibles per als pacients.

Sobre Chemotargets

Va ser fundada al març de 2006 com una spin-off del Laboratori de Quimiogenòmica, dirigit pel Dr. Mestres, sota els auspicis de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). Chemotargets ofereix les metodologies computacionals més avançades, amb una capacitat predictiva superior. La seva estratègia innovadora està impulsada per l'accés a investigacions d'avantguarda dutes a terme al laboratori dirigit pel Dr. Mestres a l'IMIM, un prestigiós centre vinculat al món acadèmic ubicat a Barcelona.

El Dr. Mestres és autor de més de 150 publicacions revisades per parells. Actualment, Chemotargets és un reconegut líder mundial en la provisió de solucions d'anàlisi predictius a empreses farmacèutiques i biotecnològiques així com a organismes d'investigació. L'objectiu de Chemotargets és ajudar a la indústria biofarmacèutica a accelerar el procés de portar nous medicaments al mercat i agilitzar els seus programes de descobriment i desenvolupament de fàrmacs, fent-los més rendibles.

La recent inversió estratègica del Prous Institute for Biomedical Research permetrà Chemotargets accelerar el seu desenvolupament de productes i adquirir noves capacitats per impulsar la visió de la companyia.

Pot sol·licitar més informació a l'adreça de correu electrònic: clarity@chemotargets.com

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte