Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

20/10/2017 - Informació general

El servei d’oncologia participa en un estudi publicat a la prestigiosa revista científica "The Lancet"

El Dr. Rodríguez-Vida, oncòleg de l’Hospital del Mar, és un dels signants d’un article que demostra l’efectivitat d’atacar l’angiogènesi del tumor en el càncer de bufeta metastàtic

L’oncòleg Alejo Rodríguez-Vida, oncòleg de l’Hospital del Mar i membre del grup de recerca en Teràpia Molecular del Càncer de l’IMIM, ha participat en un assaig internacional multicèntric que acaba de ser publicat a la prestigiosa revista The Lancet. L’assaig ha inclòs a 124 centres de 23 països, amb l’objectiu d’avaluar l’eficàcia i la seguretat del tractament combinat de Ramucirumab i Docetaxel en pacients amb carcinoma urotelial avançat o metastàtic que ja havien estat prèviament tractats amb quimioteràpia (teràpia basada en platí).

L’estudi, que va incloure un total de 530 pacients, és altament rellevant ja que Ramucirumab, un antiangiogènic que actua inhibint la vascularització del tumor i impedint que se li aportin els nutrients necessaris per al seu creixement i desenvolupament, és el primer medicament d’aquesta classe que demostra eficàcia per aquesta malaltia, i el primer que demostra en un assaig clínic de fase III un benefici en termes de supervivència lliure de progressió de malaltia en pacients amb carcinoma urotelial metastàtic, quan la quimioteràpia de primera línia ha deixat de ser efectiva.

A més, la revista The Lancet ha demanat al Dr. Joaquim Bellmunt, referent internacional en l’àrea del càncer genitourinari i actualment director de l’IMIM, la realització d’un editorial sobre aquesta publicació. El Dr. Bellmunt ha felicitat als autors i ha destacat que cal esperar a que les dades de supervivència siguin més madures per a fer la interpretació final sobre el benefici que aporta Ramucirumab en termes de durada de la resposta, taxa de control de la malaltia i impacte de la teràpia prèvia. En qualsevol cas, ressalta que atacar l’angiogènesi en càncer de bufeta ja suposa un canvi de paradigma.

Article de referència:

“Ramucirumab plus docetaxel versus placebo plus docetaxel in patients with locally advanced or metastatic urothelial carcinoma after platinum-based therapy (RANGE): a randomised, double-blind, phase 3 trial” The Lancet. 2017 Sep 12.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte