Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

06/06/2017 - Nota de premsa

Prous Institute signa un acord d’inversió amb Chemotargets

L’acord va orientat a expandir les solucions de Chemotargets en descobriment de fàrmacs

El Prous Institute for Biomedical Research ha anunciat avui que ha realitzat una inversió estratègica en Chemotargets. Fundada pel Dr. Jordi Mestres com una spin-off de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques), Chemotargets és un líder global en la provisió de solucions d'anàlisi predictiva per a les companyies farmacèutiques, de biotecnologia i d’institucions de recerca en salut. Els termes financers de la transacció no han estat fets públics.

La inversió permetrà a Chemotargets ampliar el seu desenvolupament de productes i accelerar els plans d'innovació en els espais de descobriment i desenvolupament de fàrmacs. A més, permetrà a Chemotargets fer créixer la seva base de clients i aconseguir una presència global en la indústria farmacèutica i sectors relacionats.

Com a part de l'acord, el Prous Institute també aprofitarà les solucions informàtiques de Chemotargets per als seus propis programes de descobriment de fàrmacs en els camps del càncer i la neurodegeneració.

Una fita immediata d'aquest acord serà la introducció d'una nova plataforma analítica i de visualització de Big Data que integrarà les disciplines de química, genòmica, farmacologia, toxicologia i terapèutica.

El Big Data està tenint un enorme impacte en el descobriment de fàrmacs més eficaços i segurs. L'ús d'anàlisis predictives i de tecnologies de visualització avançades permet generar noves hipòtesis de treball i navegar fàcilment per una enorme quantitat de dades procedents de la investigació biomèdica moderna. La plataforma de Chemotargets optimitza els esforços de recerca i desenvolupament, facilitant la identificació de relacions entre petites molècules, les seves dianes primàries i secundàries, els problemes de seguretat associats i el seu ús potencial en àrees terapèutiques concretes.

Així mateix, en el context d'aquesta transacció, els mètodes computacionals avançats desenvolupats per Chemotargets evolucionaran dins el nou paradigma de la medicina de precisió.

"Chemotargets ofereix una plataforma única i té una visió avançada en el desenvolupament de solucions globals per a les aplicacions emergents en les ciències de la vida, des del descobriment inicial de fàrmacs fins a la pràctica clínica", ha dit el Dr. Josep Prous, vicepresident de Recerca i Desenvolupament del Prous Institute. I ha afegit: "Esperem amb interès treballar estretament amb l'equip del Dr. Mestres per maximitzar les sinèrgies i oferir valor afegit als clients."

El Dr. Jordi Mestres, Fundador i Director General de Chemotargets, ha comentat: "Estem entusiasmats amb aquesta nova associació amb el Prous Institute, que ens permetrà accelerar els nostres plans de desenvolupament de productes i innovació en l'àmbit del descobriment de fàrmacs i continuar aportant actualitzacions de productes i noves millores pel nostre creixent nombre d'usuaris. Prous té més de 50 anys d'experiència en la creació i gestió de coneixement biomèdic i la seva reputació pel que fa a la qualitat de les seves dades i productes és reconeguda a tot el món. En aquest sentit valorem altament l'acord pel que Prous aportarà a Chemotargets més enllà de capital de creixement".

El Dr. Joaquim Bellmunt, Director de l'IMIM, ha dit: "El Dr. Mestres és Investigador Principal de l'IMIM i un pioner en la transferència de tecnologia dins la nostra Institució. Estem encantats de veure com, gràcies a aquesta inversió estratègica de Prous, la nostra spin-off serà capaç de fer un nou pas en la seva fase de creixement. "

Sobre Prous Institute for Biomedical Research

El Prous Institute for Biomedical Research és una organització d'investigació privada. Va ser fundada com un spin-off de Prous Science, proveïdor líder d'informació científica (editor de Drugs of the Future, Drug Data Report i el portal de descobriment i desenvolupament de fàrmacs Integrity, entre d'altres) adquirida per Thomson Reuters el 2007. Sobre la base de la seva llarga experiència en la creació i gestió de coneixement biomèdic, l'empresa compta amb programes de descobriment de fàrmacs en els camps del càncer i la neurodegeneració, que s’han consolidat en diversos candidats preclínics. A més, el Prous Institute ha invertit en nombroses empreses en el camp de les ciències biomèdiques, especialitzades en descobriment de fàrmacs, diagnòstic, tractament d'imatges mèdiques o noves tecnologies.

Sobre Chemotargets

Chemotargets S.L. és una empresa de biotecnologia focalitzada en les àrees de descobriment i desenvolupament de fàrmacs mitjançant tècniques computacionals. Ubicada a Barcelona, va ser fundada el març de 2006 com una spin-off del Grup de Rercerca en Quimiogenòmica, dirigit pel Dr. Jordi Mestres, de l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). La finalitat de Chemotargets és ajudar a la indústria biofarmacèutica a assolir ràpidament el procés de portar nous medicaments al mercat i l'acceleració dels programes de descobriment i desenvolupament de fàrmacs. Amb aquesta finalitat, Chemotargets ha dissenyat, i continua desenvolupant, una plataforma de tecnologia integrada que agrupa un ampli espectre de metodologies computacionals d'avantguarda.  

Sobre l'IMIM

L’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM és un organisme públic dedicat a la recerca científica en el camp de la Biomedicina i Ciències de la Salut. Situat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), l’IMIM està format en més del 82% per grups de recerca dirigits per professionals del Parc de Salut MAR, la majoria dels quals són associats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i també personal adscrit a l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (DCEXS-UPF).

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte