Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27/04/2017 - Informació institucional

L’IMIM ha rebut gairebé un 20% de l’import atorgat en la convocatòria PERIS

* Foto cortesia de Jordi Alcalà

  • Dels més de 18 M€ concedits, l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) n’ha aconseguit al voltant dels 3,5 M€.
  • Uns 50 professionals de la institució entre investigadors principals, personal tècnic i personal d’infermeria participen en un total de 20 projectes
  • És el centre que més Programes de Recerca Orientats coordina, dels 16 atorgats, en coordina 4 i participa en 2. També és un dels centres que ha obtingut més projectes d’intensificació d’infermeria

Ahir va tenir lloc l’acte de lliurament dels ajuts de la primera convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020 que va aplegar investigadors i diversos professionals de 19 institucions i centres de recerca que han obtingut ajuts del PERIS. La cloenda de l’acte va anar a càrrec del conseller de Salut, Antoni Comín. En aquesta primera convocatòria, més de 200 equips de recerca s’han beneficiat dels 183 ajuts que a finals del març passat va atorgar el Departament de Salut. La convocatòria, que compta amb un import de més de 18 M€, té per objectiu estimular la recerca en l’àmbit dels hospitals i dels centres d’atenció primària de Catalunya.

En la convocatòria d’enguany l’IMIM ha obtingut un finançament de més de 3,5 M€, repartits en un total de 20 projectes. Una gran part d’aquests diners, 2,8 M€, prové dels 4 grans Programes de Recerca Orientats d’àmbit territorial que coordinarà d’un total de 16 atorgats a tot Catalunya. Així mateix tindrà participació en 2 programes més. Els Programes de Recerca Orientats són dels ajuts més importants de la convocatòria PERIS per les seves dimensions, complexitat i pressupost destinat.

Els 4 grans programes de recerca d’àmbit territorial que coordinem són:

  • Seguiment de la cohort poblacional de l’estudi REGICOR: tendències en la incidència de malaltia cardiovascular, en la prevalença de factors de risc, identificació de nous mecanismes i biomarcadors predictius, i avaluació d’estratègies de prevenció. Coordinadors: Roberto Elosua i Jaume Marrugat
  • Caracterització dels determinants genètics dels fenotips de neuroimatge associats a la malaltia d’Alzheimer en participants de la cohort. Coordinador: Rafael de la Torre
  • Regeneració hematopoètica a partir de cèl·lules mare pluripotents. Coordinadora: Anna Bigas Salvans
  • Implementació de la Medicina Personalitzada basada en la Genòmica en Malalties Minoritàries Neurològiques no Diagnosticades. Coordinador: Luis Alberto Pérez Jurado

I els 2 altres grans programes de recerca d’àmbit territorial en els que participem són:

  • Prevenció del càncer colorectal en la població de risc mitjà mitjançant biomarcadors genòmics i microbiòmics (CRIPREV). Hi participen: Xavier Bessa, metge digestòleg de l’Hospital del Mar i Clara Montagut, metge oncòloga de l’Hospital del Mar, ambdós investigadors de l’IMIM.
  • Estudi Multicèntric, Aleatoritzat per avaluar l'eficàcia de la individualització del risc immunològic basat en Biomarcadors selectius (Disparitat d'Eplets HLA i Elispot IFN-Y), per optimitzar el tractament immunosupressor en pacients trasplantats renals de donant viu (BIOIMMUN). Hi participa: Marta Crespo, metge nefròloga de l’Hospital del Mar i investigadora de l’IMIM.

A més, s’han aconseguit 6 ajuts per la intensificació de professionals d’infermeria (de les 10 sol·licituds presentades), 4 ajuts per a estimular el desenvolupament de projectes multicèntrics de recerca en l’àmbit de l’atenció primària i 4 ajuts per a incorporar científics i tecnòlegs als grups de recerca dels instituts de recerca en salut.

A la convocatòria s’han presentat mig miler de propostes que han estat avaluades per una quarantena d’experts independents sota la coordinació de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). D’aquestes, finalment 183 han estat les escollides per rebre ajut pressupostari, donat el seu nivell d’excel·lència i sota el principi d’assegurar l’ús eficient dels recursos públics.

La Direcció General de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut ha posat en valor l’extraordinària qualitat de la majoria dels projectes presentats, així com la rapidesa amb què s’han desenvolupat les diferents fases de la convocatòria, els requisits de la qual tot just es van publicar a l’octubre. Cal recordar que la convocatòria ha estat de concurrència competitiva pública, per garantir la màxima transparència en l’adjudicació de recursos.

Per veure més fotos cliqueu aquí: http://bit.ly/2pkS2nD

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte