Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

06/04/2006 - Informació institucional

L’IMIM forma part d’un dels 16 projectes CÉNIT finançats pel Ministeri d’Indústria

Aquests són el Laboratori de Quimiogenòmica del GRIB (Unitat de Recerca en Informàtica Biomèdica) IMIM – UPF, liderat per Jordi Mestres i la Unitat de Recerca en Múscul i Aparell Respiratori (URMAR), dirigit per Joaquim Gea. Tots dos participen dins el projecte GENIUS PHARMA, el qual té per objectiu cercar nous medicaments desenvolupant plataformes tecnològiques innovadores.

En concret, el grup d’en Jordi Mestres participarà en el disseny de fàrmacs dirigit a malalties cardiovasculars. Per una banda construirà una biblioteca de molècules dirigides a la recerca de potencials fàrmacs per malalties cardiovasculars i, per l’altra, el projecte proposa el desenvolupament i aplicació d’eines quimiogenòmiques.

El grup d’en Joaquim Gea i Manel Jordana de la URMAR, participarà amb una recerca de caire més bàsic, en la qual estudiaran malalties com l’asma, l’EPOC, la hipertensió pulmonar i sepsis amb models animals; el que inclou estudis de fisiologia i prova de nous fàrmacs.

Per a en Joaquim Gea, aquest projecte és a més “una excel•lent oportunitat per la recerca del Servei de Pneumologia i de l'Hospital del Mar en general, ja que permetrà integrar als residents i a l'staff que ho desitgi en recerca d'alt nivell, fàcilment combinable amb la investigació més clínica que realitzen”.

El projecte GENIUS PHARMA és un dels 16 projectes aprovats pel programa CÉNIT (4 d’ells a l’àrea de la Biomedicina). Aquesta iniciativa, emmarcada dins del programa INGENIO 2010, aposta per potenciar la col•laboració públicoprivada, desenvolupant projectes innovadors que generin nous coneixements per a la creació de productes, processos o serveis. Les àrees finançades són biomedicina, tecnologies de la informació i de les comunicacions, medi ambient, energia, tecnologies de la producció, transport, materials, agroalimentació i seguretat.

En el projecte de GENIUS PHARMA també hi participa Rafael Maldonado, de la Unitat de Neurofarmacologia del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte