Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

13/02/2017 - Informació general

Neix CompBioMed, un centre d'excel·lència en biomedicina computacional

Ho fa en el marc del programa Horitzó 2020, que finançarà amb gairebé 5 milions d'euros aquest projecte dirigit a captar i explotar la informàtica d'alt rendiment en la recerca biomèdica

 Els models predictius de malalties estan guanyant pes en la medicina gràcies a la seva utilitat a l'hora de personalitzar els tractaments. És per això que els mètodes computacionals basats en la biologia humana s'han convertit en un factor clau per al desenvolupament de la medicina personalitzada.

En aquest escenari ha nascut CompBioMed, un centre d'excel·lència en computació biomèdica que fomenta la captació i explotació de la informàtica d'alt rendiment (HPC) en l'àmbit de la biomedicina. Investigadors bàsics, clínics i industrials podran participar com a usuaris en aquest nou projecte, que de moment treballarà tres àrees diferents: cardiovascular, molecular i neuromusculoesquelética. La University College de Londres lidera la iniciativa, que promou les oportunitats empresarials interdisciplinàries fent partícips als seus socis industrials, a més de donar suport i facilitar activitats de modelització i simulació i proporcionar educació a un conjunt divers de comunitats.

Entre els 14 centres que participen en el projecte es troba el grup de Biofísica Computacional de la Universitat Pompeu Fabra. L'equip dirigit per Gianni de Fabritiis, investigador del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB), programa conjunt de la UPF i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), jugarà un paper important en el paquet de treball 2 de CompBioMed: Molecularly-based Medicine Exemplar Research, i també en el paquet de treball 6: Empowering Biomedical Applications.

CompBioMed

CompBioMed forma part d'un dels nou centres d'excel·lència finançats pel programa Horitzó 2020 i compta amb un finançament de més de 4,9 milions d'euros. A més de la University College de Londres i la Universitat Pompeu Fabra, les universitats d'Amsterdam, Edimburg, Oxford, Ginebra i Sheffield, així com el Centre Nacional de Supercomputació (Espanya); l'organització SURFsara (Països Baixos); la consultoria CBK Sci Con (Regne Unit); les companyies LIFETEC Group (Holanda), Bull Sas (França) i Janssen Pharmaceutica (Bèlgica), i els laboratoris Acellera (Espanya) i Evotec Ag (Alemanya), seran els partners del projecte.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte