Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

09/02/2017 - Informació institucional

III Jornada Científica BiblioPRO

Aquesta tercera edició es portarà a terme a l'Escola Nacional de Sanitat (Madrid)

Sota el títol “PROS: incloure la perspectiva del pacient en la pràctica clínica i la gestió sanitària" es portarà a terme la tercera edició d’aquesta jornada que enguany se celebrarà el dia 23 de febrer a l'Escola Nacional de Sanitat (ISCIII)-Campus de Chamartín, Madrid.

BiblioPRO és una biblioteca virtual de Qüestionaris en espanyol de Resultats Percebuts pels Pacients (PRO-Patient Reported Outcomes) i Qualitat de Vida Relacionada amb la Salut (QVRS) liderada des de l’IMIM per Jordi Alonso, director del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública, i Montse Ferrer, investigadora del Grup de Recerca en Serveis Sanitaris. Forma part de les plataformes tecnològiques del CIBER.

L’equip de BiblioPRO organitza anualment una jornada amb l’objectiu de promoure el coneixement de les possibilitats d'aquesta biblioteca virtual de qüestionaris en espanyol, i la difusió científica sobre el desenvolupament, l'adaptació, l'avaluació i les bones pràctiques en l'ús d’aquests qüestionaris. El seu desenvolupament ha seguit una tendència pràcticament exponencial en les últimes dècades, però el nombre de qüestionaris en espanyol és encara desconegut, tot i que BiblioPRO ja n’ha identificat més de 1300 mitjançant revisions sistemàtiques de literatura.

En aquesta edició de la Jornada Científica BiblioPRO la conferència principal anirà a càrrec del professor Nick Black, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine (University of London) que presentarà els avenços de l'ús sistemàtic de Patient Reported Outcomes i Patient Reported Experience Measures en el programa nacional de salut al Regne Unit. El programa inclou també un panell internacional sobre l’avaluació d'instruments estandarditzats amb l'eina EMPRO (Evaluation of Measures of Patient Reported Outcomes), en el qual participarà, entre d'altres, el Dr. C. Gibbons (University of Cambridge) i el Dr. J. Rejas (Pzifer, Espanya). La programació es complementarà amb Sessions Científiques paral·leles sobre àrees específiques i presentació de pòsters.

La participació a la Jornada, que ha estat acreditada amb 0.6 crèdits pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (09 / 018.287-MD), és gratuïta però requereix d'inscripció prèvia.

Més informació a: http://www.bibliopro.org/servicios/iiijornadapresentacion.html

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte