Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15/11/2016 - Nota de premsa

Movember: bigotis per la salut masculina

L’IMIM lidera a Espanya el primer estudi internacional finançat per la Movember Foundation que inclourà pacients espanyols.

Cada mes de novembre la Movember Foundation anima als homes a deixar-se bigoti per conscienciar i recollir fons per la investigació en salut masculina. El Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l'IMIM participa com a coordinador a Espanya del primer estudi internacional finançat per Movember Foundation en el que participaran més de 5.000 pacients d’onze països durant un període de 3 anys.

L'estudi titulat “Prostate Cancer Outcomes- Compare and Reduce Variation” (PCO-CRV) se centra en els pacients diagnosticats de càncer de pròstata localitzat i té una dotació de 4,6 milions d’euros que Movember aporta a partir de les recaptacions obtingudes mitjançant campanyes de micromecenatge a tot el món, i que s’activen especialment durant el mes de novembre.

El càncer de pròstata és el tumor més diagnosticat en els homes de la Unió Europea però afortunadament en el 90% dels casos es diagnòstica en un estadi inicial, quan encara no s’ha disseminat. L'estudi PCO-CRV compararà la qualitat de vida dels pacients que han estat tractats als 21 països participants de càncer de pròstata localitzat. Els resultats obtinguts han de permetre establir quins tractaments donen millors resultats en qualitat de vida i dissenyar protocols que millorin la salut física i mental dels homes en tractament per càncer de pròstata localitzat.

El càncer de pròstata localitzat sol ser asimptomàtic i els resultats disponibles suggereixen una supervivència alta independentment del tractament aplicat. No obstant això, els tractaments poden produir importants efectes secundaris com incontinència, efectes urinaris irritatiu-obstructius, sexuals i intestinals, de manera que l'avaluació de l'impacte dels diferents tractaments sobre la Qualitat de Vida dels pacients s'ha convertit en un dels principals resultats a avaluar” explica Montse Ferrer, investigadora del grup de recerca en serveis Sanitaris de l’IMIM i líder a nivell nacional del projecte.

La Dra. Montse Ferrer coordina des de fa més d'una dècada el Grup Espanyol de Qualitat de Vida en Càncer de Pròstata Localitzat que, juntament amb investigadors de diversos hospitals de 10 Comunitats Autònomes, ha dut a terme diferents estudis dels pacients espanyols amb aquest patologia.

El proper 16 de novembre, i aprofitant la reunió anual que celebra aquest grup nacional de recerca, començarà de manera oficial l'estudi PCO-CRV a Espanya.

Sobre Movember Foundation

Des del 2003, la comunitat Movember ha aconseguit 484 milions d’euros mitjançant el micromecenatge i ha finançat 1000 programes de recerca a 21 països.

La principal tasca de Movember Foundation és finançar investigacions sobre les malalties masculines, a través del seu Global Action Pla (GAP), per així aconseguir que els homes visquin vides més felices, sanes i duradores. Tots els esforços fets durant la campanya per tots els Mo Bros i les Mo Sistes s'encaminen en aquesta direcció, recaptar el màxim de fons possibles per canviar la cara a la salut de l'home. Movember Foundation és l'organització internacional més important del món en donar visibilitat a les malalties que afecten els homes.

Per poder finançar els projectes, tots els diners recaptats en els 21 països en els quals la fundació té presència es gestionen a través del seu Global Action Pla o GAP, on un grup d'experts compost per 250 dels millors especialistes en càncer de pròstata i de testicles, salut mental i inactivitat física, valora i reparteix els fons entre les millors propostes realitzades pels grups de recerca de tot el món.

Pots col·laborar amb l’equip IMIMO de Movember a http://moteam.co/imimo

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte