Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

24/10/2016 - Informació institucional

"Jornada científica sobre la lluita antidopatge en l’esport d’alt rendiment" i homenatge al Dr. Jordi Segura

El Consell Català de l’Esport i el Laboratori Antidopatge de l’IMIM van organitzar el passat divendres 21 d’octubre una "Jornada científica sobre la lluita antidopatge en l’esport d’alt rendiment", amb l’objectiu d’explicar la complexa relació entre la lluita antidopatge i l’esport d’alt rendiment, i abordar els reptes de futur en la lluita contra el dopatge.

La inauguració de la Jornada va anar a càrrec del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, que va recalcar l’aposta decidida del Govern de la Generalitat per a un esport net i va elogiar també la tasca de qualitat del Laboratori Antidopatge de Barcelona. Van participar a la jornada el Dr. Osquel Barroso, vicedirector de ciències de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), que va parlar sobre “L’AMA i els laboratoris antidopatge en la lluita contra el dopatge en l’esport: reptes presents i futurs”; la Dra Rosa Ventura, directora del Laboratori Antidopatge de Barcelona, dels avenços científics recents en el control del dopatge a l’esport; i el Dr. Jordi Segura, exdirector del Laboratori Antidopatge de l’IMIM, va explicar diverses experiències viscudes en aquest centre. La cloenda, va anar a càrrec del cap de la Unitat d’Esport i Salut del Consell Català de l’Esport, Dr. Josep Antoni Gutiérrez, que va abordar la problemàtica de la lluita antidopatge en els programes d’alt rendiment esportiu. També va assistir a la jornada el Sr. Enrique Gómez, director de la Agencia Española de Protección de la Salud en el Deporte (AEPSAD)

Al final de la Jornada, el Dr. Jordi Segura, ex-director del Laboratori Antidopatge i col·laborador del programa de Neurociències de l’IMIM, va rebre un homenatge per part de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva tasca per la millora científica en la lluita antidopatge. El Secretari General de l’Esport, Sr. Gerard Figueras, va fer-li entrega de la distinció. En la seves paraules d’agraïment, el Dr. Segura va fer extensible el reconeixement a tot el personal que ha col·laborat amb el Laboratori Antidopatge des de fa més de 30 anys, i es va felicitar pel missatge de suport que tres administracions coordinades (catalana, espanyola i internacional) van donar per garantir la continuació del futur brillant del Laboratori.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte