Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

22/05/2006 - Informació institucional

El passat dilluns 15 de maig es va inaugurar el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

La celebració de la inauguració del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona PRBB va posar fi a 5 anys de construcció i a 20 anys treballant per crear un projecte científic potent capaç de competir amb els millors centres europeus. Com a campus de producció intensiva de coneixement en l’àmbit de la biomedicina i les ciències de la salut, aquest projecte destaca per la qualitat dels seus investigadors d’alt nivell, la seva internacionalització i la seva massa crítica.

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) és una gran infraestructura científica europea que genera coneixements d’alt nivell per desxifrar la base genètica i molecular de la vida i ajudar a solucionar els problemes de salut emergents. La recerca en col·laboració proporciona informació pràctica per al desenvolupament de la biomedicina del futur i facilita una efectiva transferència de coneixements a la indústria.

El projecte científic del PRBB reuneix diverses institucions i centres de recerca independents tots ells enfocats en diferents aspectes de la biomedicina. Els centres que formen part del PRBB són: l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM), el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (CEXS UPF), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) i l’ Institut d’Alta Tecnologia (IAT).

El PRBB proporciona un enfocament actual i innovador per donar respostes a qüestions relatives a la biomedicina bàsica i clínica. Es disposa d’una massa crítica de diversos centres de recerca públics i plataformes tecnològiques, en un edifici excepcional de grans dimensions al costat d’un hospital universitari. Són més de 1.000 persones de més de prop de 30 nacionalitats repartides en 80 grups de recerca independents, treballant conjuntament per assolir aquest repte. El PRBB és un projecte fet realitat de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte