Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

18/10/2006 - Informació institucional

El Dr. Miguel López-Botet pren possessió com a nou Director de Recerca de l'IMAS i Director de l'IMIM

L’acte va tenir lloc a la Direcció de l'IMAS i hi van assistir el Consell Directiu de l’IMAS, la Junta Facultativa, els membres del Comitè per a la Integració de la Recerca, els coordinadors de les Unitats de Recerca i el Consell directiu de l’IMIM.

El Dr. Jordi Varela, Conseller Delegat de l’IMAS, va agrair al Dr. Josep M. Antó la seva dedicació i esforç com a director en funcions durant el darrer any i mig, període en el qual s’ha endegat una nova etapa amb l’objectiu de proposar les bases per reorganitzar i potenciar la recerca de tot l’IMAS, a més de convocar la plaça i seleccionar al nou director de l’IMIM.

A continuació, el Dr. Antó va ressaltar la feina feta durant aquest darrer temps pel CER (Comitè d’Estratègia de la Recerca) que ha permès una reflexió a fons sobre l’estat actual de la recerca a l’IMAS i sobre quins són els reptes de futur que cal afrontar. Va donar la benvinguda al nou director i es va acomiadar del seu càrrec agraint la confiança dipositada en ell, així com la col•laboració de tots.

El Dr. López-Botet va prendre possessió del seu càrrec expressant una visió molt positiva sobre el conjunt de la institució i va acabar amb un símil mariner: “el vaixell surt de port i hem de garantir que funcioni i preparar-lo per que les properes tripulacions que ens rellevin el trobin navegant”.

El Dr. Miguel López-Botet Miguel López Botet és catedràtic d'immunologia de la Universitat Pompeu Fabra i fins ara ha estat director de la Unitat de Recerca en Immunopatologia Molecular del departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra. Es va llicenciar en Medicina a la Universitat de València i es va titular com especialista en Immunologia a la Clínica Puerta de Hierro de Madrid. Després de realitzar una estada postdoctoral al Ludwig Institute for Cancer Research de Lausana es va incorporar a l'Hospital Universitari La Princesa de Madrid on durant el període 1985-2000 va treballar com a consultor en immunologia i professor associat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid. L'any 2000 es va incorporar a la Universitat Pompeu Fabra on va ser un dels fundadors dels estudis de Biologia Humana.

López-Botet és un destacat investigador en el camp de la immunologia en el que ha fet contribucions rellevants sobre els mecanismes de regulació de la resposta immunològica innata i especialment en la caracterització del repertori de receptors cel•lulars NK. Fins a l'actualitat ha publicat més de 120 treballs originals de recerca alguns del quals han rebut un nombre molt elevat de cites i ha dirigit un elevat nombre de tesis doctorals.

Miguel López-Botet està entre els científics més citats d'Espanya en el camp de la biomedicina. De la seva experiència en el camp de la gestió de la recerca cal destacar que ha estat President de la Comissió de Recerca de l'Hospital Universitari de la Princesa en els períodes 1988-91 i 1996-98 i Director del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut a la Universitat Pompeu Fabra en el període 2002-04. Actualment és President de la Sociedad Española de Immunología i de la Society for Natural Immunity. El Dr. Miguel López-Botet ha estat designat nou Director de l'IMIM després d'un procés extern de selecció amb difusió internacional i al que es van presentar més de 30 persones. Durant aquest mateix període l'IMIM i l'Hospital del Mar, a través del Comitè sobre Estratègia de la Recerca, han establert els criteris per a un nou model de recerca el qual ha estat sotmès a la consideració d'un Comitè Assessor Extern de composició internacional presidit pel Professor Anthony Newman-Taylor, Director del National Heart and Lung Institute del Regne Unit, i que ha comptat amb destacades personalitats científiques.

Amb la incorporació del Dr. Lòpez-Botet com a Director de l'IMIM es dóna un pas endavant en el procés de desenvolupar un nou marc de recerca a l'IMAS el qual ha de permetre millorar substancialment la qualitat i el nivell d'excel•lència de la nostra recerca, cohesionar fortament l'IMIM i l'Hospital del Mar i contribuir de forma rellevant, des de la nostra especificitat, al creixement del PRBB.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte