Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

18/10/2006 - Informació institucional

Jordi Mestres guanya el Corwin Hansch Award 2006 de la QSAR and Modelling Society

Aquest premi és un reconeixement al treball d’un jove investigador en QSAR i modelització, amb l’expectativa de què contribuirà al progrés d’aquest camp durant molts anys.

Jordi Mestres va ser introduït en els conceptes de semblança molecular de la mà del Prof. Ramon Carbó-Dorca (Universitat de Girona), conceptes que va ampliar més tard en l’any de post-doc amb el Prof. Gerry Maggiora (Pharmacia&Upjohn, USA) on va desenvolupar MIMIC per la superposició flexible de molècules.

El 1997 es va traslladar a N.V. Organon (Holanda), empresa líder en la recerca y desenvolupament de medicaments de prescripció, per ser més tard nomenat cap de Química Mèdica Computacional en el centre de recerca d’Escòcia de la mateixa empresa. El 2003 es va traslladar a Barcelona on actualment dirigeix el Laboratori de Quimiogenòmica del GRIB. El seu treball en semblança tridimensional de molècules de fa una dècada, va ser revolucionari i utilitzat amb èxit a Upjohn per identificar i desenvolupar noves dianes moleculars. Una vegada a Organon, va ser pioner en el desenvolupament de nous mètodes de docking que exploten informació basada en lligands.

Des d’aleshores, el Dr. Mestres ha continuat desenvolupant nous descriptors moleculars i mètodes per a l’escombrat químic virtual i el perfilat farmacològic. És autor de 71 publicacions, d’entre elles 4 patents. Per a més informació: http://www.qsar.org/news/hanschaw.htm

Font: PRBB actual

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte