Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

2/12/2015 - Nota de premsa

Movember Foundation tria un grup de recerca espanyol per al projecte Prostate Cancer Outcomes

A Espanya el Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l'IMIM ha estat escollit per participar en el Prostate Cancer Outcomes de Movember

L'equip de la Dra. Montse Ferrer, del Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha estat escollit per participar en el primer estudi de recerca del programa Global Prostate Cancer Outcomes Network i finançat per Movember Foundation. L'equip compta amb àmplia experiència en l'avaluació dels efectes secundaris dels tractaments per al càncer de pròstata localitzat i el seu impacte en la qualitat de vida en el Grup Multicèntric Espanyol de Càncer de Pròstata Localitzat. El principal projecte d'aquest equip és la cohort de pacients que ara ha complert deu anys de seguiment. En els propers dies se celebrarà una reunió per a la posada en marxa de la col·laboració, després de la qual es coneixeran detalls com la quantia i la durada d'aquest finançament. Per a la Doctora Montse Ferrer "haver estat escollits per participar en el primer estudi de recerca liderat per la Global Prostate Cancer Outcomes Network, finançat per Movember Foundation, és una gran oportunitat per a nosaltres de participar en una iniciativa de col·laboració internacional de la qual formen part 30 institucions de diferents països. Això ens permetrà a partir de la valoració de la diversitat actual, millorar els resultats del tractament del càncer de pròstata".

Movember Foundation ha detectat que hi ha variacions significatives a nivell mundial en la qualitat del tractament per als malalts de càncer de pròstata, degut en part al fet que els resultats no estan ben mesurats. És per això que la fundació està invertint en programes nacionals i internacionals com el Global Prostate Cancer Outcomes Network amb l'objectiu de millorar la forma de mesurar els resultats i amb això oferir pràctiques clíniques que millorin considerablement el nivell de vida de molts homes. El programa ha de demanar dades de 5.000 pacients de tot el món, entre ells espanyols, amb càncer de pròstata.

L'impacte que el càncer de pròstata i el de testicles té en la salut dels homes és considerable, de fet s'estima que per a l'any 2030 el nombre d'homes afectats per càncer de pròstata es duplicarà en tot el món i arribarà a 1 de cada 8.

Però aquestes no són les úniques malalties masculines en què Movember posa el focus, ja que en l'actualitat gràcies a aquesta campanya Movember Foundation també finança projectes sobre salut mental i inactivitat física. Com que el programa pioner Like Father Like Son enfocat a treballar contra la violència, la conducta antisocial i la salut mental de nens i homes; o el TrueNTH, amb el qual es recull l'experiència d'homes amb càncer de pròstata que es van sotmetre a un règim personalitzat de manteniment físic i canvis en els seus hàbits de vida.

De fet, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), tres de cada quatre persones que se suïciden al món són homes, un total 510.000 a l'any, i a causa de la vida sedentària 3,2 milions de persones moren a tot el món, especialment en països desenvolupats.

La principal tasca de Movember Foundation és finançar investigacions sobre les malalties masculines, a través del seu Global Action Pla (GAP), per així aconseguir que els homes visquin vides més felices, sanes i duradores. Tots els esforços fets durant la campanya per tots els Mo Bros i les Mo Sistas s'encaminen en aquesta direcció, recaptar el màxim de fons possibles per canviar la cara a la salut de l'home. Des de la seva creació el 2003 Movember Foundation ha recaptat un total 484 milions d'euros amb què s'han pogut finançar gairebé 1.000 projectes d'investigació. Aquestes xifres converteixen Movember Foundation en l'organització internacional més important del món en donar visibilitat a les malalties que afecten els homes.

Per poder finançar els projectes, tots els diners recaptats en els 21 països en els quals la fundació té presència es gestionen a través del seu Global Action Pla o GAP, on un grup d'experts compost per 250 dels millors especialistes en càncer de pròstata i de testicles, salut mental i inactivitat física, valora i reparteix els fons entre les millors propostes realitzades pels grups de recerca de tot el món.

En el passat a Espanya el GAP ha finançat dos grups de recerca, un liderat pel Dr. Andreas Doll d'Hospital Universitari Vall d'Hebron (Institut de Recerca) i un altre dut a terme al CIC bioGUNE a Biscaia i encapçalat pel Dr . Juan-Manuel Falcón-Pérez. Però a més, el GAP s'ha convertit per als investigadors en un espai comú per compartir coneixement i no duplicar esforços a l'hora de planejar noves línies d'investigació.

Sobre Movember

Movember Foundation i la seva campanya homònima Movember, és l'organització líder a canviar la cara a la salut dels homes. Ho aconsegueixen desafiant els homes a deixar-se bigoti durant Movember (el mes també conegut com novembre) per generar converses i recaptar fons per al càncer de pròstata, testicular, salut mental i programes d'activitat física.

Des de 2003, la comunitat de Movember (4.7 milions MoBros i Mosistes) ha recaptat 484 milions d’euros i ha finançat gairebé 1.000 programes de recerca del càncer de pròstata i testicular, en 21 països. Gràcies a això, s'està salvant i millorant la qualitat de vida dels home afectats pel càncer de pròstata i testicular.

Sobre IMIM

L'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) de Barcelona és un centre d'investigació científica en el camp de la biomedicina i les ciències de la salut. Format per uns 700 professionals, està entre les deu institucions espanyoles amb més impacte científic en l'àrea de salut (Scimago). Des de desembre de 2013, està acreditat com a Institut d'Investigació Sanitària per l'Institut de Salut Carlos III.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte