Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/11/2015 - Informació institucional

L’IMIM, únic centre de l’estat espanyol escollit per la Fundació Movember per a participar en un estudi de recerca internacional sobre càncer de pròstata

La Fundació Movember és de les fundacions més importants a nivell mundial

L'equip de la Dra. Montse Ferrer, del Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l'IMIM, ha estat escollit per participar en el primer estudi de recerca liderat per la Global Prostate Cancer Outcomes Network i finançat per la Movember Foundation. L’equip compta amb àmplia experiència en l'avaluació dels efectes secundaris dels tractaments per al càncer de pròstata localitzat i el seu impacte en la qualitat de vida en el Grup Multicèntric Espanyol de Càncer de Pròstata Localitzat. El principal projecte d'aquest equip és la cohort de pacients que ara ha complert 10 anys de seguiment.

La Fundació Movember va néixer a Austràlia l'any 2003 i actualment ja s'ha convertit en un moviment global amb campanyes a 21 països, 850 programes de recerca finançats i un total de 465 milions de euros recaptats. Cada any, durant el mes de novembre, Movember és responsable de fer brollar bigotis a centenars de milers de cares d'homes de tot el món per augmentar la conscienciació en relació a la salut masculina, concretament amb la lluita contra el càncer de pròstata i testicular, la salut mental de l'home i la inactivitat física.

Representants de més de 30 institucions, procedents EUA, Austràlia, Canadà, Regne Unit, Irlanda, Alemanya, Itàlia, República Txeca i Espanya, es reuniran el proper 1 de desembre a Los Angeles, convocats per la Fundació Movember, per tancar el protocol d'un projecte que té per objectiu millorar la salut física i mental dels homes tractats per càncer de pròstata. L'estudi "Global Initiative to Compare and Reduce Variation", pretén no només assolir uns bons resultats en salut en aquests pacients, sinó a més desenvolupar un set de estratègies de maneig dels pacients amb criteris estàndard basats en l'evidència i optimitzar els recursos disponibles.

Per a això, es compartiran dades de diferents cohorts de pacients amb càncer de pròstata a nivell d'indicadors de procés i de resultat (atorgant especial rellevància als PRO - resultats percebuts pels pacients-) i es recollirà informació relacionada amb els indicadors d'estructura dels diferents sistema sanitaris.

Podeu obtenir més informació de la Fundació Movember a través d’aquests enllaços:  

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte