Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

13/12/2006 - Nota de premsa

La PlayStation3 entra dins l’àmbit de la recerca en ciències de la salut i de la vida

Amb això han demostrat les avantatjoses possibilitats que s’obren per a la recerca en ciències de la salut i de la vida gràcies a una tecnologia desenvolupada per a l’entreteniment infantil i juvenil. La revista de notícies especialitzada HPCWire s’ha fet ressò d’aquesta innovadora experiència que agermana la ciència experimental amb la tecnologia punta.

Gianni De Fabritiis, investigador de la Unitat de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l’IMIM-UPF, i professor visitant del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la UPF, treballa amb la metodologia dinàmica molecular (MD), metodologia que li permet fer simulacions de proteïnes en el seu propi entorn, d’una manera dinàmica més d’acord amb les condicions que es donen a la naturalesa. La modelació de proteïnes és bàsica per a la investigació de nous fàrmacs així com també per estudiar el funcionament dels principals mecanismes cel•lulars i moleculars, fenòmens biològics cabdals per a la vida.

Per aquest tipus de simulacions, per primera vegada De Fabritiis ha emprat el processador de la PlayStation3. Les conegudes firmes Sony, Toshiba i IBM van sumar els seus esforços per desenvolupar el nou processador Cell que constitueix la pedra angular sobre la qual està bassada la PlayStation3, un nou processador que ha aconseguit una velocitat de processament sense precedents, de fins a vint vegades més que els processadors convencionals dels computadors personals. I sembla que això no ha fet més que començar perquè ja es disposa de prototips de supercomputadors dotats amb la tecnologia Cell que podrien revolucionar ben aviat la ciència computacional reduint, a més, els costos necessaris en infrastructures.

El Laboratori de Bioquímica i Biofísica Computacional (CBBL) dins de la Unitat de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) i l’empresa tecnològica Acellera Ltd, tenen previst emprar la tecnologia dels processadors Cell en la seva recerca. Tecnologia computacional de darrera generació que agermana els videojocs amb els darrers avenços en recerca biomèdica informàtica.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte