Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

28/09/2015 - Informació institucional

Open Day 2015 el proper 3 d’octubre, no te'l perdis!

El proper dissabte dia 3 d'octubre tindrà lloc la vuitena edició de la Jornada de Portes Obertes del PRBB. Una vegada més, el Parc obrirà les portes des de les 10 del matí fins a les 7 del vespre a totes aquelles persones interessades en la ciència, en saber què fem, com ho fem i on ho fem. Científics i personal dels centres dedicarem el dia, de forma totalment voluntària, a fer xerrades dels projectes en els que treballem, a ensenyar els nostres laboratoris i els equips que fem servir, a jugar amb la ciència oferint tallers, experiments i activitats, i acabarem la jornada amb un interessant cafè científic.

L’IMIM un any més participarà a la Jornada gràcies a la tasca d’una cinquantena de voluntaris que donarem a conèixer la recerca que s’hi realitza. Col·laborarem en diferents activitats com són les visites guiades als laboratoris, els tallers i experiments, i les xerrades científiques. Enguany fins a 8 laboratoris /instal·lacions de l’IMIM participaran en els circuits de les visites explicant la seva tasca: el biobanc, el laboratori antidopatge, la unitat d’assaigs clínics, el laboratori de mecanismes moleculars de predisposició al càncer de pulmó, el servei de microarrays, els laboratoris de teràpia molecular del càncer, mecanismes moleculars de tumorigènesi i farmacologia integrada i neurociència de sistemes. Les visites començaran a les 10 del matí i acabaran a les 6 de la tarda.

A la plaça interior del PRBB, de 10 del matí fins a les 6 de la tarda, s’ubicaran diferents tallers i activitats en les que tothom hi pot participar. L’IMIM hi participa amb el grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular que organitza el taller “Mesura la teva salut Cardiovascular”, que calcularà el risc de patir una malaltia coronària en els propers 10 anys segons el perímetre abdominal, l’activitat física que es realitzi, la dieta que es porti a terme i, si s’és o no fumador etc, així mateix el servei de prevenció de les diferents institucions del Parc, organitza el taller “La prevenció és cosa de tots! Comença per tu” que ensenyarà a protegir-se com ho fan els investigadors.

D’11 a 18:00 hores a les Sales Ramón y Cajal i Charles Darwin es realitzaran xerrades de 45 minuts en català i castellà. Els investigadors del PRBB parlaran sobre temes tan diversos com les falses memòries, les cèl·lules mare, les radiacions, els efectes del cànnabis sobre el cervell i molt més...Aquest any l’IMIM participarà amb dues xerrades: “De la idea a los resultados: excursión por la vida de un proyecto de investigación” impartida pel Roberto Elosua, coordinador del grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular i “Hem de mesurar els compostos tòxics que tenim a la sang?” a càrrec del Miquel Porta, coordinador del grup de recerca en epidemiologia clínica i molecular del càncer.

Enguany, en el marc del centenari de l’Hospital del Mar, us convidem a veure també l’exposició "Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona" que s’ubicarà en el vestíbul central de l’Hospital.

S’acabarà la Jornada amb un Cafè científic a les 19.00 h a la plaça interior del PRBB amb el títol ”Vacunes, cap a on anem?”. Alguns reptes en aquest camp són dissenyar i desenvolupar noves vacunes, reduint els efectes secundaris, millorant-ne la forma d’administració i aconseguir la major taxa de vacunació de la població. Maria Lluch, investigadora del Centre de Regulació Genòmica, Àlex Olivera, investigador de l’Institut de Recerca de la Sida i Òscar Garcia Algar, pediatra de l’Hospital del Mar i investigador del grup de recerca en Infància i Entorn de l'IMIM, dialogaran sobre aquestes qüestions des de diferents punts de vista. Moderarà el debat Milagros Pérez Oliva, periodista de El País. El públic podrà participar, opinar i preguntar, tot prenent un cafè i pastes per fer més amena i amigable la sessió. També podeu enviar preguntes prèviament o en el mateix moment a través de twitter fent servir el hashtag #prbbcafe.

En definitiva, us proposem passar un bon dia amb tota la família, divertint-vos amb la ciència i coneixent aquesta gran infraestructura de la ciutat i als que hi treballen.

En aquesta ocasió, amb l'objectiu d'arribar a quanta més gent millor, s'han gravat uns vídeos virals per pasar per les xarxes socials. Us posem aquí la mostra i us convidem a què en feu difusió.

,

,
Us podeu inscriure prèviament aquí i us estalviareu les cues!

Veure programa

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte