Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

21/09/2015 - Informació institucional

Es crea SINC2, Red Española para la Interacción de Neurociencia Cognitiva y Computacional

Està presidida per Vicky Puig, investigadora del Programa de Neurociències de l'IMIM

SINC2, que està presidida per Vicky Puig, investigadora del Programa de Neurociències de l'IMIM, pretén promoure la interacció de grups experimentals i computacionals en l'àmbit de les neurociències a nivell estatal. Actualment les tècniques d'adquisició de dades han millorat enormement permetent la ràpida acumulació de grans quantitats de dades (big data) pels grups experimentals. Això inclou registres electrofisiològics (EEG, iEEG, LFP, MUA, EP, etc.), d'imatge (fMRI, MEG, DTI, etc.) i dades comportamentals.

En la majoria dels casos els grups experimentals no tenen ni el coneixement ni el temps necessari per a una anàlisi adequada de les dades. De la mateixa manera, els grups computacionals necessiten bases de dades per generar i testejar els seus models així com un enteniment més profund dels problemes biològics que analitzen. Per aquest motiu, la creació d'una xarxa que atengui aquestes necessitats pot ser de molta utilitat.

Els objectius principals de SINC2 i les accions plantejades són:  

  • Fomentar la interacció presencial entre grups cognitius i computacionals 'Workshop' satèl·lit amb sessions pràctiques; oferta i demanda de col·laboracions; intercanvi i co-supervisió d'estudiants.
  • Fomentar la interacció contínua entre les dues comunitats Creació de bases de dades en línia per disponibilitat dels grups; obtenció / intercanvi de programari / scripts per a l'anàlisi de dades i la creació de models computacionals.  
  • Facilitar la formació d'investigadors en mètodes experimentals i computacionals Cursos presencials i tutorials en línia.  
  • Promoure la creació de consorcis per sol·licitar projectes nacionals i internacionals de caràcter interdisciplinari Butlletí electrònic amb alertes sobre convocatòries competitives.

La xarxa serà presentada oficialment al XVI Congrés de la Sociedad Española de Neurociencia (SENC15) que es celebra el proper 24 de setembre a Granada.

Més informació: Web SENC

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte