Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15/06/2015 - Nota de premsa

Signat un conveni de col·laboració entre el Laboratori Antidopatge de Barcelona i la Agencia Española de Protección de la Salud en el Deporte

La signatura del conveni permetrà que el Laboratori accedeixi a un major volum d’activitat i estrènyer la cooperació en matèria científica amb les autoritats estatals esportives

L’acte de signatura s’ha realitzat aquest migdia a les dependències de l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) i hi han intervingut el conseller de salut, Hble Sr. Boi Ruiz com a president del Patronat de la Fundació IMIM i el Sr. Miguel Cardenal, president del Consejo Superior de Deportes. Ambdues institucions tenen un objectiu comú que és promoure la recerca científica associada a la pràctica esportiva, protegir la salut dels esportistes i fer prevenció en la lluita contra el dopatge.

Segons el Sr. Miguel Cardenal, “Aquest conveni permetrà que el Laboratori Antidopatge de Barcelona tingui un major volum d’activitat, el que facilitarà la viabilitat d’un laboratori de gran prestigi internacional en l’àmbit del control antidopatge i de la recerca en dopatge

Segons el Conseller, “l’esport és una política de salut i a les autoritats no només els preocupa el frau en temes de dopatge sinó també la salut dels esportistes. Amb aquest conveni intentarem sumar esforços per continuar la lluita contra el dopatge”.

El Laboratori Antidopatge de Barcelona pertany a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona. Està acreditat des de l’any 1985 pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i , actualment per l’Agència Mundial Antidopatge (WADA) per a realitzar controls antidopatge en competicions esportives tant nacionals com internacionals en atletes i en animals. Ha realitzat el control d’importants esdeveniments esportius com els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona, 1992; els Jocs Panamericans a l'Habana, 1991; a Mar de Plata, 1995 i a Mèxic 2011; els Jocs Asiàtics a Bangkok, 1998, o els Campionat Mundial de Natació de la FINA a Barcelona 2003 i 2013 entre els esdeveniments més rellevants. Ha col·laborat a més en el control antidopatge en tots els Jocs Olímpics dels darrers 25 anys.

Durant aquests anys han estat també molt rellevants els esforços de supervisió i formació de nous laboratoris antidopatge portats a terme en llocs tan diversos com La Havana, Rio de Janeiro, Ankara, Bangkok, Mèxic, Doha i El Caire, així com les contribucions del Laboratori a la recerca i desenvolupament per la lluita antidopatge internacional, amb centenars de publicacions científiques sobre el tema i l’obtenció de multitud de projectes competitius i premis com els Manfred Donike Award-Scientific Excelence for Dope Analysis (anys 2003, 2004 i 2009) o el Premio Nacional de Investigación en Medicina del Deporte l’any 2010.

Tot això l’ha convertit en uns dels laboratoris més respectats des del punt de vista de la investigació en aquesta àrea i ha fet que personal del Laboratori ocupi responsabilitats destacades en organismes antidopatge internacionals com: el COI, el Comitè Paralímpic Internacional o la WADA entre d’altres.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte