Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

11/05/2015 - Informació institucional

L’IMIM participa en el projecte ELIXIR-EXCELERATE, una iniciativa única a Europa que coordinarà les dades biològiques que genera la recerca en Ciències de la Vida

L’IMIM forma part d’un consorci format per més de 40 centres de recerca europeus que participen en el Projecte ELIXIR-EXCELERATE, un projecte que ha rebut recentment finançament de la UE per accelerar la implementació d’una infraestructura única a nivell Europeu que coordini les grans quantitats de dades que genera diàriament la recerca en Ciències de la Vida.

L’objectiu d’ELIXIR és gestionar aquestes grans quantitat de dades, la seva qualitat, el seu control i el seu arxiu. Algunes d’aquestes dades són molt especialitzades i en principi només hi podrien accedir investigadors del país on s’han generat. Per primera vegada ELIXIR vol crear una infraestructura que integri aquestes dades que provenen de la recerca realitzada a Europa i assegurar una prestació de serveis sense fissures que sigui fàcilment accessible a tothom i que permeti en un futur que ens en beneficiem tots.

ELIXIR suposarà un canvi en la coordinació de la bioinformàtica a Europa ja que assegurarà la integració dels recursos bioinformàtics, el creixement de la mà de les noves tecnologies i el bon manteniment d’aquestes dades al llarg del temps.

El Programa de recerca en informàtica biomèdica de l’IMIM i la UPF és un dels grups de recerca que participa en el Projecte ELIXIR.

Us adjuntem la nota de premsa que ha enviat la direcció del Projecte ELIXIR.

Més informació: www.elixir-europe.org

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte