Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/12/2014 - Informació institucional

Rosa Ventura nova directora del Laboratori de Control Antidopatge de l’IMIM

Dra. Rosa Ventura (Font: Raúl Peña)

A partir de l’1 de gener de 2015 la Dra. Rosa Ventura passarà a ser la nova directora del Laboratori de Control Antidopatge de l’IMIM en substitució del Dr. Jordi Segura que, després de 30 anys, deixa el càrrec en motiu de la seva jubilació. Fins el juliol de 2016 però, el Dr. Segura, continuarà al Laboratori amb dedicació parcial donant suport a la recerca i a qualsevol altra necessitat que pugui sorgir.

Des de l’any 1985 en què el Laboratori va ser acreditat pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i posteriorment per l’Agència Mundial Antidopatge (WADA), el Dr. Segura ha estat al capdavant del Laboratori, amb un objectiu prioritari des del seu inici, el d’oferir serveis d'alta qualitat i fiabilitat. Un Laboratori que ha realitzat el control d’importants esdeveniments esportius com els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona, 1992; els Jocs Panamericans a l'Habana, 1991; a Mar de Plata, 1995 i a Mèxic 2011; els Jocs Asiàtics a Bangkok, 1998, o els Campionat Mundial de Natació de la FINA a Barcelona 2003 i 2013 entre els esdeveniments més rellevants. Ha col·laborat a més en el control antidopatge en tots els Jocs Olímpics dels darrers 25 anys.

Durant aquests anys han estat també molt rellevants els esforços de supervisió i formació de nous laboratoris antidopatge portats a terme en llocs tan diversos com La Havana, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Ankara, Bangkok, Mèxic, Doha i El Caire. Així com les contribucions del Laboratori a la recerca i desenvolupament per la lluita antidopatge internacional, amb centenars de publicacions científiques sobre el tema i l’obtenció de multitud de projectes competitius i premis com el Cologne workshop on dope analysis (Manfred Donike workshop) o el XIII Premio Nacional de Investigación en Medicina del Deporte.

Tot això l’ha convertit en uns dels laboratoris més respectats des del punt de vista de la investigació en aquesta àrea i ha fet que personal del Laboratori ocupi responsabilitats destacades en organismes antidopatge internacionals com: el COI, el Comitè Paralímpic Internacional o la WADA entre d’altres.

A partir de l’1 de gener, la Dra. Ventura, fins ara sotsdirectora del Laboratori i reconeguda investigadora dins el mon del dopatge, liderarà aquesta nova etapa que esperem comporti molts més èxits pel Laboratori.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte