Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

31/03/2014 - Informació institucional

El programa RecerCaixa finança dos projectes de l'IMIM

L'acte de presentació va ser aquest passat divendres 28 de març

És la primera vegada que el programa Recercaixa escull dos projectes de recerca de l’IMIM entre les 26 propostes escollides. A la convocatòria del 2013 s’hi van presentar 326 projectes procedents de 65 institucions diferents i, per tant, ha estat una convocatòria altament competitiva. Els projectes seleccionats s'emmarquen dins de les àrees d'educació, inclusió social, discapacitat, ocupació i salut pública, totes elles àrees amb un clar component social i impacte en el benestar de les persones i la societat. La durada dels projectes serà de dos anys.

Un dels projectes  de l’IMIM seleccionat ho ha estat en l’àmbit de la salut pública, en l’apartat d’Envelliment actiu i saludable. Ha estat atorgat al projecte “MENEAS: MEthylation of DNA depending on Nutrition and Exercise habits. Developing a marker of biological Age and risk of Stroke” del Dr. Jordi Jiménez Conde, investigador del grup de recerca neurovascular de l’IMIM i neuròleg de l’Hospital del Mar. El programa Recercaixa li atorga 77.806,56 €.

L’altre projecte s’emmarca en l’àrea de la inclusió social, en l’apartat marc de benestar i desenvolupament dels infants en situacions d’adopció, acolliment i tutela. El projecte està liderat per Óscar García Algar, investigador del Grup de recerca en Infància i Entorn de l’IMIM i pediatre de l’Hospital del Mar i porta el títol: “Transtorno del espectro alcohólico fetal en el colectivo de los niños adoptados en Europa del Este: diagnóstico e intervención”. El programa RecerCaixa li atorga 78.000,00 €.

RecerCaixa és un programa de finançament que va néixer el 2010 de la mà de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i l'Obra Social 'la Caixa'. Des de llavors, el seu objectiu ha estat ajudar i promocionar la recerca a Catalunya implicant a la ciutadania en el procés. Un dels principals objectius de la convocatòria és escollir projectes que donin resposta a problemes i reptes de la societat actual des d’un punt de vista científic i fer possible la transferència del procés científic i dels resultats de la recerca.

Divendres passat, 28 de març, es va fer la presentació dels projectes en un acte presidit pel secretari d'Universitats i Investigació de la Generalitat, Antoni Castellà; el director general de Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa; el president de l'ACUP, Roberto Fernández; el director del programa RecerCaixa, Josep Joan Moreso, i el director de Ciència i Medi Ambient de Fundació La Caixa, Enric Banda.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte