Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

02/10/2013 - Informació institucional

Maria Grau, investigadora de l’IMIM convidada al Fòrum Europeu més important en polítiques de salut

Del 2 al 4 d’octubre va tenir lloc a Bad Hofgastein (Àustria) el European Health Forum Gastein (EFGH), l’esdeveniment més important en polítiques de salut que organitza anualment la Comissió Europea. Al voltant de 600 experts líders en diferents àmbits del sistema de salut es van reunir amb l’objectiu d’intercanviar informació sobre els problemes més importants en salut que hi ha actualment en la nostra societat. Des de representants dels governs europeus fins a representants de la indústria, la ciència o d’organitzacions de malalts.

Durant l'última dècada, el Fòrum Europeu de Salut Gastein s'ha convertit en una institució indispensable en l'àmbit de la política europea de salut i ha fet una contribució decisiva en l'elaboració de directrius i sobretot en l'intercanvi transfronterer d'experiències, informació i cooperació.

En aquesta línia, fa uns anys els organitzadors van crear un esdeveniment satèl·lit, el Young Forum Gastein, per promoure la participació d’investigadors i administradors joves amb un CV destacable. Aquest projecte vol introduir a joves prometedors, prenedors de decisions i experts en determinats àmbits i reduir la distància entre la recerca i la formulació de polítiques a la vegada que facilitar l’aprenentatge i els contactes. Cada any es conviden a uns 70 joves d’uns 30 països i enguany, la Dra. Maria Grau, investigadora del grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular de l’IMIM, ha estat convidada a participar-hi.

Segons explica la Dra. Grau, “que et convidin suposa fer contactes amb la gent que participa en la presa de decisions a nivell de la Unió Europea en matèria de recerca en salut pública i polítiques sanitàries, a la vegada que et permet entrar a la xarxa de joves del Forum Gastein que, per reforçar els contactes amb els seus membres, organitza diverses activitats com cursos a Brussel·les, grups de treball virtuals, workshops etc”.

En aquesta ocasió la investigadora ha presentat el pòster de la validació del model CASSANDRA, una eina que ha desenvolupat conjuntament amb el Departament de salut de la Generalitat de Catalunya i que permet conèixer la incidència d’infart de miocardi en els propers 10 anys segons la modificació en la prevalença de factors de risc cardiovascular.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte