Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

18/06/2013 - Informació institucional

Investigadors de l’IMIM, La Fundació IMABIS i el IQAC-CSIC llicencien una patent per al tractament dels desordres alimentaris.

S’ha signat una llicència no exclusiva amb l’empresa BDF Ingredients que tenen previst desenvolupar aquest nutricèutic i comercialitzar-lo inicialment als Estats Units.

La Fundació IMIM i el Instituto de Investigación Biomédica de Málaga (IMABIS),  conjuntament amb el IQAC-CSIC, han desenvolupat una família d’èters derivats d’alcohols grassos insaturats i polifenols de l’oli d’oliva que, en assaigs en models animals in vivo, han mostrat capacitat de inhibir la ingesta d’aliments i in vitro la de inhibir la oxidació de la LDL.

Això possibilita que aquests compostos puguin ser emprats en el desenvolupament de medicaments per al tractament de l'obesitat o del síndrome metabòlic. Els investigadors proposen una nova ruta per sintetitzar èters derivats del hidroxitirosol, present de forma natural en l'oli d'oliva verge, amb alcohols grassos insaturats. Aquests èters mostren afinitat pels receptors cannabinoides del tipus 1 (CB1) i són capaços de modular les accions regulades per aquest receptor com la inducció a la sacietat, el control de la ingesta i la disminució del greix corporal.

La troballa ha estat registrada en una patent de titularitat compartida entre les tres institucions: Fundació IMIM, Servicio Andaluz de Salud i IQAC-CSIC. També s’ha signat una llicència no exclusiva amb l’empresa BDF Ingredients  que tenen previst desenvolupar aquest nutricèutic i comercialitzar-lo inicialment als Estats Units.

Els estudis han estat desenvolupats a l’IMIM per Rafael de la Torre, Magí Farré i Bruno Almeida, investigadors del Grup de Recerca Clínica en Farmacologia Humana i Neurociències, i Maria Isabel Covas i Montserrat Fitó, investigadors del Grup de Recerca en Risc Cardiovascular i Nutrició.

Més informació: /media/upload//arxius/oferta%20tecnologica/fitxa_amidas_IMIM_2012.pdf

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte