Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

11/03/2013 - Informació general

L'IMIM participa en la Setmana del Cervell amb una conferència sobre el cervell hiperactiu

La xerrada s'ha fet avui dilluns 11 de març a les 11 hores i hi han assistit un total de 31 alumnes de primer i segón de batxillerat de biologia de l'escola Vall d'Hebron de Barcelona. La xerrada ha estat realitzada per Oscar Villarroya, coordinador del grup de recerca de neuroimatge en trastorns mentals de l'IMIM que ha explicat els diferents trets que pot tenir el dèficit d'atenció per hiperactivitat, com es pot observar i quines són les difèrències físiques ha trobat el seu grup de recerca en els cervells de nens amb TDAH. També s'ha parlat sobre l'evolució d'aquest trastorn i el seu tractament.

La xerrada ha tingut un marcat caràcter interactiu, on els alumnes han experimentat com el nostre cervell ens "amaga" informació quan estem concentrats en un aspecte, o com n'és de difícil trobar canvis subtils entre imatge o sèries de figures. La xerrada ha finalitzat després d'un torn de preguntes força animat.

La Setmana del Cervell està organitzada pel Centre de Regulació Genòmica juntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer-IDIBAPS, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i compta amb la col·laboració de nombrosos centres de recerca i institucions. Organitzen un programa especial per a escoles, així com propostes adreçades al públic general, sumant-se així a la celebració de la SETMANA MUNDIAL DEL CERVELL.

Amb l’objectiu de donar a conèixer els darrers descobriments en l’estudi del cervell humà, aquesta iniciativa, sorgida dels propis investigadors i seguida a més de 80 països, inclou nombroses activitats aptes per a totes les edats. Enguany es planteja un programa coordinat per la neurobiòloga Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica, que inclou diverses xerrades, tallers i visites guiades per a escolars, i una NEURO-DESCONFERÈNCIA.

Més informació de la Setmana Mundial del Cervell 2013 a Barcelona

 

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte