Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

05/03/2013 - Nota de premsa

Un dels millors hospitals oncològics americans fitxa a Joaquim Bellmunt per dirigir l’àrea dedicada al càncer de bufeta

Aquesta nova etapa al Dana Farber Cancer Institute permetrà enfortir els lligams amb l’Hospital del Mar i l'IMIM, obrir noves oportunitats per a la recerca en càncer i col·laborar en programes docents amb la Universitat de Harvard.

El Dr. Joaquim Bellmunt, oncòleg especialista en càncer genitourinari de l’Hospital del Mar, s’incorporarà el mes de març al prestigiós Dana Farber Cancer Institute i Brigham and Women’s Hospital a Boston, Massachusetts (Estats Units). La proposta, que ha partit de la direcció del centre americà, inclou el seu nomenament com a professor associat de Medicina a la Universitat de Harvard, essent el primer docent especialista en oncologia format fora del Estats Units. El Dr. Bellmunt participarà activament en la Divisió d’oncologia de Tumors Sòlids i el Lank Center per a l’oncologia genitourinària i formarà equip amb Anthony d’Amico, líder mundial en radioteràpia de càncer de pròstata, i amb Philip W Kantoff, pioner en descriure una vacuna contra aquest tipus de tumor.

El seu treball als Estats Units permetrà consolidar els lligams de col·laboració entre aquestes institucions americanes i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), on el Dr. Bellmunt continuarà com a responsable de recerca en càncer genitourinari, i amb la Unitat Docent de Medicina del mateix hospital (UPF-UAB), on mantindrà la seva situació de professor.

L’estada prèvia el 2009 com a professor visitant de la Harvard School of Medicine per a desenvolupar, entre d’altres, un projecte d’anàlisi del genoma dels tumors de bufeta, va propiciar que la direcció del centre advertís el potencial de l’oncòleg per a liderar l’avenç de la seva línia de treball en càncer genitourinari. Així, el Dr. Bellmunt passa a formar part de l’elit de metges catalans que han estat sol·licitats per institucions sanitàries americanes per a ocupar un càrrec amb responsabilitats assistencials, docents i de recerca, superant els exigents requisits d’acreditació que calen per a exercir la professió mèdica als Estats Units i per a dirigir equips facultatius.

 El Dana Farber Cancer Institute i el Brigham and Women’s Hospital

El Dana Farber Cancer Institute és un dels referents mundials en càncer, amb 300.000 pacients per any i més de 700 assajos clínics i el suport del National Cancer Institute. Reconegut internacionalment per la seva recerca i excel·lència clínica, està considerat un dels cinc millors hospitals americans en tractament oncològic pel US Health News. Pel que fa al Brigham and Women’s Hospital és un hospital docent, adjacent a la Harvard Medical School, que compta amb 793 llits, forma part de la llista d’honor dels America’s Top Hospitals i està al Top10 en set categories, incloent-hi l’oncologia.

La trajectòria del Dr. Bellmunt

El Dr Bellmunt és Cap de la Secció de Tumors Sòlids del Servei d’Oncologia de l’Hospital del Mar des de 2006, on és també professor a la Unitat Docent de Medicina UPF-UAB. La seva especialitat és l’oncologia clínica genito-urinària i les seves àrees d’interès són els fàrmacs adreçats a noves dianes terapèutiques, la investigació clínica precoç i traslacional en l’àmbit dels receptors de factors de creixement i l’angiogènesi. La seva experiència inclou la direcció d’assajos internacionals multicèntrics de nous fàrmacs en el tractament del càncer de pròstata, ronyó i bufeta.

Ha estat fins el 2011 president del Comitè de Càncer de Bufeta Avançat a l’Organització Europea per a la Investigació i Tractament del Càncer (EORTC). És cofundador del Grup Espanyol de Tractament de tumors genito-urinaris. És assessor de les més prestigioses publicacions mundials de l’especialitat i compta amb més de 250 articles arbitrats i més de 260 comunicacions en congressos i capítols de llibres. També és membre de la Societat Americana per a la recerca del Càncer i l’Associació Americana d’Oncologia Mèdica i forma part del Comitè Científic del Congrés de l’American Society of Clinical Oncology-Genitourinary. A Catalunya, participa com a assessor expert en l’elaboració i desenvolupament de les Oncoguies del CatSalut.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte