Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

22/02/2013 - Nota de premsa

El projecte de Telemedicina en Insuficiència Cardíaca de l’Hospital del Mar, única experiència sanitària del país seleccionada pel congrés de telefonia mòbil

Es presentarà en format de seminari obert a tots els assistents el dia 28 de febrer, conjuntament amb experiències desenvolupades a Regne Unit i Alemanya

El projecte de Telemedicina en Insuficiència Cardíaca de l'Hospital del Mar ha estat escollit per a ser presentat en el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil en el marc del seminari anomenat “mhealth making a positive difference to the end users”. Es presentaran quatre iniciatives innovadores en l’àmbit de l’eSalut a nivell mundial, entre les quals es troba la Telemedicina en Insuficiència Cardíaca de l'Hospital del Mar, el programa Adventure Diabetis d'Alemanya, el projecte European Patient Forum i l'experiència en telemedicina a Regne Unit. La ponència “mHealth for the cardiac patients: are there any barriers?” que realitzarà el Dr. Josep Comín, responsable de la Unitat d'Insuficiència Cardíaca de l'Hospital del Mar i investigador de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques), explicarà els resultats del projecte i desmitificarà els límits de la telemedicina per als pacients crònics d'edat avançada.

“Els resultats preliminars mostren que hem aconseguit reduir la mortalitat en un 34% i les hospitalitzacions en un 63%. També hem observat que es redueixen els reingressos per altres motius en un 41% i que el cost per pacient es redueix en un 68%.” explica el Dr. Josep Comín “Cal destacar també l’alt nivell de satisfacció mostrat pels pacients que han format part del projecte, ja que se senten millor controlats i més segurs. Aquestes dades confirmen la viabilitat d’un projecte de telemedicina en pacients crònics d’edat avançada, tot i la seva limitada expertesa en la utilització d’aparells electrònics” afegeix.

El projecte de Telemedicina per la Insuficiència Cardíaca de l'Hospital del Mar, desenvolupat amb tecnologia de Telefònica, es va iniciar l'any 2010 per a fer el seguiment del malalt d'alt risc sense necessitat de traslladar-se ni a l'hospital ni al centre d'atenció primària, i neix com a complement del Programa d'Insuficiència Cardíaca, que mitjançant un nou model de gestió d'aquesta patologia crònica i amb l'estreta col·laboració dels equips de professionals de l'hospital i els de l'atenció primària, ha aconseguit disminuir la mortalitat i els reingressos hospitalaris.

Els resultats assolits demostren amb evidència clínica que la telemonitorització juntament amb la teleintervenció i un nou model de gestió, no només és cost-eficient, sinó que millora radicalment la qualitat de vida i assistencial dels pacients, al mateix temps que redueix de forma molt notable els costos sanitaris, sent un dels avenços més importants de cara a garantir la sostenibilitat del sistema sanitari.

El Congrés de Telefonia Mòbil és el congrés amb més assistents a nivell mundial, i l'any passat el van visitar més de 67.000 persones, el que el converteix en un fantàstic aparador de les experiències innovadores que s'estan desenvolupant. A més, el projecte de Telemedicina en Insuficiència Cardíaca també està present en el recentment inaugurat Mobile World Centre, la primera exposició permanent sobre solucions mòbils per apropar aquesta tecnologia als ciutadans i que forma part de l'estratègia de capitalitat mundial de Barcelona al sector de la telefonia mòbil. L'edifici, situat al centre de Barcelona, disposa de 1.800 metres quadrats distribuïts en tres plantes, i el primer pis, on es presenta l’experiència de l'Hospital del Mar, s'ha destinat a una exposició permanent on el visitant podrà descobrir com el mòbil està impactant i millorant la nostra qualitat de vida, en termes de salut, transport, mobilitat, etc.

Informació relacionada:

Vídeo: http://www.parcdesalutmar.cat/mar/iCOR.html

Web insuficiència cardíaca: http://www.parcdesalutmar.cat/insuficiencia-cardiaca/index.html

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte