Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

22/01/2013 - Nota de premsa

Us presentem el vídeo “Tenim una bona notícia”, una iniciativa de crowdfunding que s’ha preparat per als projectes de recerca en síndrome de Down i X-fràgil

El grup de recerca en clínica en farmacologia humana i neurociències de l’IMIM, en col·laboració amb el grup d’anàlisi neuroconductual del CRG , han preparat aquest vídeo divulgatiu amb la finalitat d’aconseguir donacions per a continuar finançant la seva recerca. Sol·licitar l'ajut econòmic directament als ciutadans s'ha convertit en una opció cada vegada més emprada pels investigadors i, fins i tot, el Ministeri d'Economia espanyol ha sol·licitat un estudi per valorar les possibilitats de desenvolupament i suport d'iniciatives de micromecenatge que puguin servir per al suport a la recerca.

El projecte TESDAD, després de 5 anys de recerca amb ratolins trisòmics i transgènics i de 2 anys amb persones amb síndrome de Down, ha constatat una important millora en la plasticitat i regeneració neuronal amb l’administració d'un flavonol natural del té verd, la EGCG o epigalocatequina gal·lat. Actualment, s’està desenvolupant la segona fase del projecte que pretén confirmar els resultats de l’estudi pilot amb una mostra de 100 persones amb la síndrome de Down durant un període de 19 mesos. És una recerca pionera a nivell mundial ja que fins al moment no s’havia trobat cap tipus de tractament per a les discapacitats associades.

En el cas de l'estudi de la síndrome de X Fràgil, el projecte TESFX pretén desenvolupar una teràpia utilitzant també la EGCG per millorar el rendiment cognitiu en persones amb aquesta síndrome. El projecte està coordinat per l’IMIM, la Universitat Pompeu Fabra (CEXS-UPF) i el CRG.

Amb la mateixa finalitat, s’ha organitzat un CONCERT SOLIDARI previst pel proper divendres 8 de febrer, a la sala Razzmatazz. L’acte acollirà als grups Dusty Places i From Lost to the River, aquest últim amb la investigadora del CRG Mara Dierssen com a cantant, en un concert en benefici de la investigació de les síndromes de Down i X Fràgil que es duen a terme a l'IMIM i al CRG. La recaptació de l'esdeveniment serà donada íntegrament als estudis clínics que realitzen les dues institucions.

Dades de l'esdeveniment: Concert de crowdfunding per a investigació biomèdica: Dusty Places i From Lost to the River 

  • Sala Razzmatazz. Sala 3. C/ Pamplona, 88 (Barcelona) 
  • 8 de Febrer a les 21.30 hores 

Les entrades es poden adquirir a través de :Atrapalo 

  • Entrada anticipada: 7 euros 
  • Entrada jove (anticipada): 5 euros 
  • Venda en taquilla: 10 euros 
  • I els que no puguin assistir al concert, poden comprar una entrada de Fila 0 i convertir-se en mecenes de la investigació.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte