Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

06/11/2012 - Informació institucional

L’Hospital del Mar i l’IMIM obtenen dos ajuts de la Marató 2011

L'acte d'entrega es va celebrar ahir dilluns 5 de novembre

L’Hospital del Mar i l’IMIM han rebut finançament per a dos projectes sobre regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits, dels 29 que han estat finançats en aquesta edició i que rebran un total de 8 milions d’euros. L’acte de lliurament de les ajudes es va celebrar ahir dilluns 5 de novembre a l'Aula Magna de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i va reunir els 56 investigadors que els duran a terme.

Els projectes de l’Hospital del Mar i de l’IMIM que han rebut finançament són:

“Estudi de la contribució de les cèl·lules NK al rebuig crònic del ronyó trasplantat en resposta als anticossos específics d’HLA, la incompatibilitat genètica i la infecció per CMV”coordinat per laDra. Marta Crespo, metge adjunt del servei de Nefrologia de l’Hospital del Mar i investigadora del Grup de Recerca en Nefropaties de l’IMIM, amb la col.laboració del Dr. José Yelamos i el Dr. Ramón Gimeno del servei d'Immunologia de l'Hospital del Mar i investigadors de l'IMIM. Al treball hi participa també el Dr. Miguel López-Botet (UPF) i el Dr. Blas Carlos Vilches Ruiz, de l’Hospital Universitari Puerta de Hierro de Madrid. El projecte rep una dotació econòmica de 396.705 euros

“Anàlisi del mecanisme de control per Wnt de la diferenciació de cèl·lules mare mesenquimàtiques”coordinat per la Dra. Mireia Duñach Masjuan de la Facultat de Medicina UAB conjuntament amb elDr. Antonio García de Herreros Madueño, coordinador del Grup de Recerca en Transició epiteli-mesènquima i progressió tumoral de l’IMIM. El projecte rep una dotació econòmica de 216.770 euros.

Del total de 29 projectes que han rebut finançament, 8 són unitaris i 21 coordinats entre dos o tres centres d'investigació, fet que implica el treball en xarxa d'institucions de recerca catalanes amb altres d'àmbit espanyol i internacional. A la convocatòria d'ajudes s'hi van presentar un total de 209 projectes, que van ser avaluats en funció de la seva qualitat, la metodologia i la rellevància, per 105 experts procedents de 18 països. La gestió d'avaluació l'ha dut a terme l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut, en un procés de revisió d'experts ("peer review") de provada transparència i rigor.

Entre el 1992 i el 2011, els fons obtinguts en La Marató de TV3 han permès finançar 594 projectes de recerca d'excel·lència, tot destinant-hi 93 milions d'euros. D'aquesta manera, la Fundació La Marató de TV3 esdevé la segona font de finançament de la recerca a Catalunya després del FIS (Fondo de Investigación Sanitaria).

Els investigadors premiats en aquesta edició treballaran els 3 anys vinents per fer avançar la recerca en les teràpies cel·lulars i el trasplantament, i els resultats obtinguts en aquests 29 treballs seran presentats l'any 2017 en el marc d'un simposi científic organitzat per la Fundació La Marató de TV3.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte