Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

4 de juliol de 2012 - Informació institucional

Metges de l’Hospital del Mar i investigadors de l’IMIM han liderat la creació d’un grup de treball interdisciplinari per avançar en el coneixement del funcionament del sistema nerviós central

La neurociència és una de les àrees més dinàmiques de la ciència. La seva extraordinària complexitat exclou la possibilitat d'un enfoc únic, fent necessari un enfoc interdisciplinari i en xarxa, més eficaç, eficient i integral. Investigadors de l'Hospital del Mar i del Programa de Neurociències de l'IMIM han organitzat aquesta setmana una reunió de treball on han convidat a investigadors en neurociència d’altres centres de la ciutat de Barcelona i a una nodrida representació d’investigadors nacionals i internacionals amb l’objectiu d’identificar les àrees d'interès comunes des de les diferents perspectives i especialitats.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estatcrear un marc estructurat, organitzat i còmode per a fer recerca en l’àmbit del sistema nerviós central, mitjançant un treball en xarxa que permeti crear sinèrgies que optimitzaran els resultats de la recerca i poden incrementar la capacitat de captació de finançament per a portar-la a terme.

La primera reunió, que es va portar a terme a l’IMIM el dia 3 de juliol, ha permès identificar els fluxos d'informació rellevants en les diferents grans corrents de coneixement i explorar i aclarir els diferents aspectes de la recerca en funció neuronal. La informació aportada pels participants ha obert noves vies de recerca col·laborativa que han de permetre als investigadors engegar projectes per a conèixer una mica millor el funcionament del sistema nerviós central, un immens trencaclosques ara per ara encara molt desconegut.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte