Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

19/03/2012 - Informació institucional

Un invent desenvolupat per pneumòlegs de l'Hospital del Mar participa en la mostra "Aquí els nostres invents"

La vàlvula Orygen Dual, creada a l'Hospital i l'IMIM, millora la funció respiratòria en pacients i esportistes

La mostra ha estat organitzada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO) per a demostrar la potencialitat dels recercaires catalans i catalanes.

"Aquí els notres invents" compta amb un invent de l'any 2010 que van desenvolupar Maurici Orozco-Levi i Joaquim Gea de l'Hospital del Mar-IMIM. Es tracta de la vàlvula Orygen Dual® que millora la funció respiratòria en pacients i esportistes. És la primera vàlvula que serveix per a l'entrenament dels músculs expiratoris i no només dels músculs inspiratoris, com les ja existents. La vàlvula presenta innumerables avantatges: és molt econòmica, és portàtil i permet l'entrenament dels músculs inspiratoris i expiratoris. Podeu veure-la i ampliar-ne la informació a aquest enllaç i veure el vídeo explicatiu aquí.

L'exposició

Composen la mostra també un lector de comptadors autònom [vídeo], una recerca sobre el tractament del càncer [vídeo], un nou tipus d’electrocardiògraf [vídeo], una llengua electrònica per a distingir caves [vídeo] o mètodes matemàtics aplicats a la millora d’imatges [vídeo] , entre altres aportacions que es podran conèixer al detall per a comprovar que hi ha invents fets al nostre país.

Raül Toran, vicepresident de l'ACCC indica que «amb aquesta exposició pretenem apropar els invents que es desenvolupen a Catalunya, així com a altres punts de l’estat, per tal de fomentar la innovació». «L’exposició compta amb 16 invents d’universitats, centres de recerca i empreses de Catalunya», afegeix el vicepresident de l’associació.

Daniel Aguilar, l’altre comissari de l’exposició, comenta que a la mostra «també trobem invents del segle xx, i anteriors, que encara tenen vigència o influència avui en dia, com és el cas de la targeta de crèdit o el codi de barres».

La invenció dels nens

Una altra secció que es podrà veure a l'exposició serà una selecció dels millors dibuixos del concurs Dibuixa el teu invent, un certamen que l’ACCC va adreçar a la canalla i el jovent per a què imaginessin un invent que els agradés que existís.

La mostra també compta amb el panell explicatiu Com neix un invent.

L'exposició romandrà a la Biblioteca Sagrada Família (carrer de Provença 480) fins el 14 d’abril i s’inaugurarà el proper dia 20 de març a les 19:00h i es comptarà amb la presencia de dos inventors que faran una breu conferència sobre el seu invent. Trobareu tota la informació sobre l’exposició i els invents que s’hi mostren al bloc de la mostra que ha preparat l’ACCC.

Accés al vídeo Per què val pena fer recerca? amb la intervenció del Dr. Joaquim Gea, cap de servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte