Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15/03/2012 - Informació general

La salut mental a Europa: resultats del projecte europeu EU-WMH

Hi han participat unes 37.289 persones adultes de 10 països europeus

Font: Stock.xchng

El projecte europeu EU contribution to the World Mental Health Surveys Iniciative (EU-WMH, 2009-2011) coordinat per Jordi Alonso, director del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM, va néixer amb l’objectiu de fer una estimació de la freqüència, la distribució i les conseqüències dels desordres mentals a Europa, a la vegada que millorar-ne la consciència i reforçar les iniciatives públiques, que ja existeixen en salut mental, en els àmbits de la recerca i la política.

En un primer moment 3 dels 8 grups de recerca participants en el projecte van realitzar exhaustives revisions de la literatura científica i, posteriorment, van analitzar en profunditat les dades recollides en enquestes de salut en les que hi van participar unes 37.289 persones adultes de 10 països europeus (Alemanya, Bèlgica, Bulgària, Espanya, França, Irlanda del nord, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Romania ). Les àrees que es van estudiar són la càrrega dels desordres en salut mental i la seva distribució, la perspectiva de la salut mental segons el gènere i les desigualtats socials en salut mental a Europa.

En aquest sentit i amb la idea de produir i difondre informació nova i actualitzada sobre la situació de la salut mental a Europa, us donem a conèixer els resultats finals del projecte, que us presentem en tres informes resumits:

  • The burden of mental disorders in the European Union tenia per objectiu estimar la prevalença dels desordres mentals en 10 països europeus examinant quin és l’impacte dels desordres mentals en termes de pèrdua de productivitat laboral, en particular s’han utilitzat tres indicadors: ausentisme y presentisme laboral i pèrdua de salari. Clicant aquí podreu accedir a un breu resum de l’informe. .
  • Mental health in Europe: a gender perspective tenia per objectiu investigar les diferències de gènere en la prevalença de desordres mentals comuns, en l’ús dels serveis de salut mental a Europa i l’ús de fàrmacs psicotròpics. Els investigadors van examinar si la variació de gènere estava associada amb factors socioeconòmics i familiars i/o amb la localització geogràfica. A més d’utilitzar la base de dades de l’enquesta EU-WMH també es van analitzar dades recollides a l’enquesta Eurobarometer 64.4 que conté informació d’individus de 31 països. Clicant aquí podreu accedir a un breu resum de l’informe.
  • Social inequalities in mental health and in unmet need for mental health care in Europe proveeix de dades sobre l’associació de les desigualtats socials amb els desordres en salut mental i amb les necessitats no satisfetes en l’assistència/atenció en salut mental. L’objectiu dels investigadors era identificar els grups socials que patien més freqüentment de desordres mentals comuns i de necessitats no satisfetes en l’assistència en salut mental. Clicant aquí podeu accedir a un breu resum de l’informe.

Per més informació: http://www.eu-wmh.org/

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte