Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

08/02/2012 - Informació institucional

Núria López-Bigas va rebre ahir de mans del President de la Generalitat el Premi Nacional al Talent Jove 2011 per la qualitat i excel·lència en recerca

Núria López-Bigas, biòloga i doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona, actualment dirigeix el laboratori de Genòmica Biomèdica del GRIB (IMIM-UPF) i és professora d'investigació ICREA al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Foto Regio 7

L'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Recerca 2011 es va cel·lebrar ahir 7 de febrer al Teatre Nacional de Catalunya. Els Premis Nacionals de Recerca, convocats pel Govern de Catalunya mitjançant la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, fomenten el reconeixement social de la ciència i l'activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors.

Els premiats de l'edició de 2011 han estat Jordi Galí, director del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i research professor de la Barcelona Graduate School of Economics (Premi Nacional de Recerca); Núria López-Bigas, professora d'investigació ICREA a la Universitat Pompeu Fabra i investigadora del GRIB (Premi Nacional al Talent Jove); Pere Mir, president de la Fundació Cellex (Premi Nacional de Mecenatge Científic); IBM i el Barcelona Supercomputing Center (Premi Nacional al Partenariat públic-privat en R+I); i Televisió de Catalunya, pel programa 'Valor afegit' (Premi Nacional de Comunicació Científica).

Núria López-Bigas, biòloga i doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona, actualment dirigeix el laboratori de Genòmica Biomèdica del GRIB (IMIM-UPF) i és professora d'investigació ICREA al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la UPF. Amb anterioritat, va fer estades postdoctorals a l'European Bioinformatics Institut (EBI) de Cambridge (Regne Unit), continuant la seva trajectòria de recerca en el Centre de Regulació Genòmica (CRG).

El Premi Nacional de Recerca en la modalitat de Talent Jove té dotació econòmica de 10.000 euros i reconeix els joves investigadors que en la seva trajectòria professional han destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball.

López-Bigas ha desenvolupat una impecable trajectòria en termes d'estades en centres internacionals de prestigi, finançament obtingut en convocatòries competitives, publicacions científiques en revistes d'alt impacte, i capacitat de captació i formació de col·laboradors. Entre els seus mèrits destaca el Career Development Award concedit pel Human Frontier Science Programme.

El seu àmbit de recerca correspon al de la bioinformàtica: aplicació dels mètodes computacionals a la gestió d'anàlisis i dades biològiques, havent obtingut resultats de rellevant interès sanitari amb aplicació clínica i industrial: IntOGen, Condel, Gitools, que ha publicat a les millors revistes de la seva especialitat:

•Christian Perez-Llamas and Lopez-Bigas N. (2011), " Gitools: analysis and visualization of genomic data using interactive heat-maps", PLoS One, 6,e19541.
•Gundem G, Perez-Llamas C, Jene-Sanz A,Kedzierska A, Islam A, Deu-Pons J, Furney S and Lopez-Bigas, N (2010), " IntOGen: Integration and data-mining of multidimensional oncogenomic data" Nature Methods, 7, 92-93.
•Abel Gonzalez-Perez and Lopez-Bigas N (2011), "Improving the assessment of the outcome of non-synonymous SNVs with a Consensus deleteriousness score (Condel), Am J Hum Genet, 88(4):440-9.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte