Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

30/11/2011 - Informació institucional

Núria López-Bigas, Premi Nacional al Talent Jove 2011 per la qualitat i excel·lència en recerca

Núria López-Bigas, biòloga i doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona, actualment dirigeix el laboratori de Genòmica Biomèdica del GRIB (IMIM-UPF) i és professora d'investigació ICREA al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la UPF. Amb anterioritat, va fer estades postdoctorals a l'European Bioinformatics Institut (EBI) de Cambridge (Regne Unit), continuant la seva trajectòria de recerca en el Centre de Regulació Genòmica (CRG).

El Premi Nacional de Recerca en la modalitat de Talent Jove té dotació econòmica de 10.000 euros i reconeix els joves investigadors que en la seva trajectòria professional han destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball.

López-Bigas ha desenvolupat una impecable trajectòria en termes d'estades en centres internacionals de prestigi, finançament obtingut en convocatòries competitives, publicacions científiques en revistes d'alt impacte, i capacitat de captació i formació de col·laboradors. Entre els seus mèrits destaca el Career Development Award concedit pel Human Frontier Science Programme.

El seu àmbit de recerca correspon al de la bioinformàtica: aplicació dels mètodes computacionals a la gestió d'anàlisis i dades biològiques, havent obtingut resultats de rellevant interès sanitari amb aplicació clínica i industrial: IntOGen, Condel, Gitools, que ha publicat a les millors revistes de la seva especialitat:

•Christian Perez-Llamas and Lopez-Bigas N. (2011), " Gitools: analysis and visualization of genomic data using interactive heat-maps", PLoS One, 6,e19541.
•Gundem G, Perez-Llamas C, Jene-Sanz A,Kedzierska A, Islam A, Deu-Pons J, Furney S and Lopez-Bigas, N (2010), " IntOGen: Integration and data-mining of multidimensional oncogenomic data" Nature Methods, 7, 92-93.
•Abel Gonzalez-Perez and Lopez-Bigas N (2011), "Improving the assessment of the outcome of non-synonymous SNVs with a Consensus deleteriousness score (Condel), Am J Hum Genet, 88(4):440-9.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte