Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15/11/2011 - Informació general

El MARBiobanc (Biobanc del Parc de Salut MAR) estrena web

Actualment disposa de més de 16.000 mostres biològiques de diverses patologies

El MARBiobanc és una plataforma de recolzament a la recerca, que té com a objectiu principal el custodiar col·leccions de mostres biològiques humanes i dades associades del Parc de Salut MAR destinades a la recerca biomèdica. El MARBiobanc constitueix el nexe d’unió entre donants, clínics i investigadors amb una clara vocació de servei a la recerca.

El Biobanc garanteix la traçabilitat i la qualitat d’emmagatzemament de les mostres biològiques dipositades mitjançant un sistema de monitorització dels equips de fred connectats a sistemes d’alarma en cas de fallada dels congeladors. Tot això suportat per un software específic que permet gestionar les col·leccions, els espais de fred i les sol·licituds de mostres.

Totes les mostres dipositades en el Biobanc han de disposar del corresponent consentiment informat i són susceptibles de ser cedides per a ser utilitzades en projectes de recerca. Totes les sol·licituds tant de mostres com de creació de noves col·leccions són avaluades per dos comitès externs del Biobanc: Comitè Ètic d’Investigació Clínica (CEIC) i Comitè Científic del Biobanc.

En aquest moment el Biobanc disposa de diverses col·leccions de mostres que comprenen més de 16.000 mostres biològiques de diverses patologies. Podeu consultar tota la informació al web.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte