Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

14/11/2007 - Nota de premsa

La seqüenciació de diferents espècies de Drosophila revela dades inèdites sobre l'evolució d'un aminoàcid

L'article “Evolution of genes and genomes on the Drosophila phylogeny” ha estat publicat a la revista Nature

En la investigació han participat el Grup de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'IMIM, i el Centre de Regulació Genòmica (CRG). Investigadors d'aquests centres han treballat sota la direcció de Roderic Guigó, i molt especialment Charles Chapple, coautor del treball i investigador del GRIB (UPF-IMIM), que ha dedicat la seva recerca al projecte desenvolupat pel Consorci. 

L'anàlisi comparatiu dels dotze genomes de diferents espècies de mosca realitzat en aquest projecte internacional ha revelat que, una espècie concreta, la Drosophila willistoni (a la imatge) ha perdut les selenoproteïnes al llarg de l'evolució. Es tractaria, per tant, de la primera espècie animal amb aquesta característica diferencial. Les conseqüències fisiològiques d'aquesta pèrdua són poc clares i, resten pendents de ser establertes en estudis posteriors.

El gran volum de dades aportades en aquest projecte internacional permetrà investigar, des d'una perspectiva evolutiva, els diferents processos que han generat característiques tan diferents com les que presenten aquestes especies en relació a la morfologia, l'ecologia i el comportament.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte