Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

28/05/2010 - Informació general

Llançament comercial de Pentacle, un programa informàtic avançat per 3D QSAR i cribratge virtual desenvolupat en el GRIB

Molecular Discovery Ltd, una de les companyies líders a nivell mundial en quimioinformàtica i serveis per a la indústria farmacèutica, ha llançat al mercat el programari Pentacle, desenvolupat per Ángel Durán i Manuel Pastor del laboratori de Disseny de fàrmacs assistit per ordinador (CADD) del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'IMIM i la UPF.

Pentacle és un programa informàtic avançat per obtenir descriptors moleculars independents d'alineació, que conté totes les eines necessàries per construir en 3D relacions quantitatives d'estructura-activitat i dur a terme aplicacions de cribratge virtual. Aquesta eina s'ha elaborat en col·laboració amb diverses institucions privades i acadèmiques i implementa la segona generació dels Descriptors Independents Grid, amb molts avantatges respecte al programa pioner Almond. Podeu aconseguir més informació al laboratori CADD ia les pàgines web del Molecular Discovery.

Article de referència: Duran, A.; Zamora, I; Pastor, M. Suitability of GRIND-Based Principal Properties for the Description of Molecular Similarity and Ligand-Based Virtual Screening. J. Chem. Inf. Model. 2009, 49 (9), 2129-2138.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte