Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/04/2010 - Informació general

El projecte “Genoma de la leucèmia limfàtica crònica” revela les primeres mutacions oncogèniques

El Consorci Internacional del Genoma del Càncer, que estudiarà els genomes de més de 25.000 pacients amb càncer, ha presentat el seus primers resultats a la revista Nature. Aquest és un projecte que es coordina des d’Espanya en el que la Núria López-Bigas, cap del laboratori de Genòmica Biomèdica del GRIB (IMIM-UPF), hi participa amb l'anàlisi bioinformàtica de les dades i la coordinació i gestió de les dades del Consorci.

El projecte està finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, amb la participació d'un equip multidisciplinari d'investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat d'Oviedo, el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, l'Institut Català de Oncologia, el Centre Nacional Espanyol d'Investigació del Càncer, el Centre d'Investigació del Càncer de Salamanca, la Universitat de Deusto i la Universitat Pompeu Fabra. Amb la creació del nou Centre Nacional d'Anàlisi Genòmic (CNAG) a Barcelona, la major part de les dades de la seqüència es produeix en aquest centre, mentre que l'anàlisi i validació de la informació generada serà dirigit per la Universitat d'Oviedo (Carlos López -Otín), l'Hospital Clínic de Barcelona (Camp Elías), i el Centre de Regulació Genòmica (Xavier Estivill i Roderic Guigó).

El treball de referència: The International Cancer Genome Consortium (2010). "International network of cancer genome projects". Nature. DOI: 10.1038/nature08987

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte