Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

25/01/2010 - Informació general

Un treball de l’IMIM entre els top 10 de l’American Heart Association

Cada any des de 1996, l’American Heart Association fa un llistat dels 10 avenços científics més rellevants relacionats amb les malalties cardiovasculars i l’infart cerebral. Enguany entre aquests top 10 hi ha un treball en el que han participat investigadors del grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular de l’IMIM-Hospital del Mar, publicat el passat més de juny a la prestigiosa revista Nature Genetics.

Després d’analitzar 2.500.000 característiques genètiques en 34.433 persones, els investigadors van poder identificar 8 variants genètiques que contribueixen al control de la pressió arterial. El més important d’aquest estudi, segons els investigadors, és que aquestes troballes ens ajudaran a entendre els mecanismes que causen la hipertensió arterial i podran contribuir a què en el futur es desenvolupin nous fàrmacs per tractar aquesta malaltia.

L’American Heart Association és una agencia de salut americana que té com objectius principals, reduir la incidència de malalties coronàries i cerebrals, reduir els factors de risc (tabac, pressió elevada, colesterol etc) i fomentar una vida més saludable. Aquest any, l’associació ha seleccionat estudis que han suposat avenços importants en la investigació de noves teràpies i tractaments, així com en la prevenció dels factors de risc que poden portar a patir malalties cardiovasculars i cerebrals.

Més informació 

Article de referència:

Genome-wide association study of blood pressure and hypertension; Genome-wide association study identifies eight loci associated with blood pressure. Nature Genetics, June 2009; Nat Genet 2009; 41; 666-77; 677-87;

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte