Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/10/2009 - Nota de premsa

Ferran Sanz participa en una iniciativa pionera en formació i ensenyament sobre genòmica en medicina a l’ICCC

Nota de premsa generada per l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC)

Més de mig centenar d'especialistes i investigadors del Sistema Sanitari Públic de Catalunya actualitzen coneixements en eines bioinformàtiques en l'àrea de la genòmica i biologia computacional a l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC).

Aquest curs, organitzat a l’ICCC, s'emmarca en el conveni de col·laboració signat entre el CIBERobn, Centro de Investigación Biomédica en Red-Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición, depenent de l'Institut de Salut Carlos III, i el Instituto Nacional de Bioinformática (INB).

Amb aquesta iniciativa, l’ICCC i el CIBERobn pretenen que els participants del curs adquireixin una visió actualitzada de les eines i estratègies bioinformàtiques disponibles actualment per a afrontar estudis genòmics traslacionals, en àrees com les de malalties monogèniques i genètiques complexes o farmagenòmica, entre altres.

La sessió d'obertura del curs ha contat amb la presència del Sr. Miquel Gómez, Secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, en representació de la Consellera de Salut, la Hble. Sra. Marina Geli, el Dr. Jaime Kulisevsky, Director de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Dr. Enrique Caso, Gerent del CIBERobn, el Dr. Allan Orozco, Coordinador d'Investigació i Projectes de l'INB i la Prof. Lina Badimon, Directora de l’ICCC i organitzadora del curs, junt amb la Dra. Teresa Padró, en l'edició de Barcelona.

Aquest taller formatiu, impartit per docents de reconegut prestigi, entre els quals destaquen el Director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica de l’IMIM-UPF, Ferran Sanz, i el Director Científic de l'Instituto Nacional de Bioinformática, Alfonso Valencia, inicia la seva activitat presencial a l’ICCC, durant dos dies, 13 i 14 d'octubre, completant la resta d'hores formatives amb tutories, activitats acadèmicament dirigides i avaluacions que duraran dos mesos a través d’una plataforma d’ensenyament localitzada al servidor de l’INB en el Barcelona Supercomputing Center (BSC).

Aquesta primera edició del curs de genòmica aplicada a la medicina clínica, que se celebra a més de Barcelona, a Còrdova, Màlaga, Madrid, València i Santiago de Compostel·la, pretén ser una introducció a les noves tecnologies en aquest àmbit com tècnica principal. En una propera edició, el curs s'ampliarà a temes més especialitzats en l'àrea de genòmica i bioinformàtica, com la nutrigenòmica

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte