Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

30/03/2009 - Nota de premsa

L’aire suïs cada vegada més net

Nino Künzli, investigador del CREAL i de l’IMIM, és membre de l’equip científic de l’estudi.

Nota de premsa generada per SAPALDIA

Suïssa, 26 de març de 2009.- La millora general de la qualitat de l’aire que es va produir a Suïssa en els anys noranta sembla que ha comportat efectes beneficiosos per la salut respiratòria dels adults. Aquest fet ha està documentat pels nous resultats de l’estudi SAPALDIA (Swiss Cohort Study on Air Pollution and Lung Diseases in Adults), que s’acaben de publicar a la coneguda revista American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Els investigadors del SAPALDIA, entre els quals hi figura en Nino Künzli, investigador del CREAL-IMIM, van comparar els nivells mitjos de PM10 de les cases dels subjectes participants i els símptomes respiratoris, en els anys 1991 y 2002, entre els 7.000 participants en l’estudi. De mitja, els nivells de PM10 van descendir en uns 6,2 micrograms per m3 durant aquest període.

A pesar de que els subjectes referien símptomes respiratoris lleugerament amb més freqüència en el 2002 que en el 1991, l’increment va ser inferior a l’esperat en base al fet de que els subjectes tenien 11 anys més en aquesta segona exploració. Els autors calculen que 250 dels 10.000 subjectes d’entre 30 i 70 anys van deixar de presentar tos regular degut al descens dels nivells de partícules ambientals. El corresponent número amb símptomes de bronquitis crònica va ser de 180 de 10.000 subjectes. També es va observar un efecte beneficiós en els casos de sibilàncies amb problemes respiratoris.

El 2007, els investigadors del SAPALDIA van demostrar que les mateixes millores de la qualitat de l’aire també havien tingut una influència favorable en la reducció de la funció pulmonar deguda a l’envelliment (S. Downs et al., New England Journal of Medicine, 2007). Els nous resultats són independents dels anteriors, tot i que demostren que els esforços per reduir la contaminació atmosfèrica estan totalment justificats pels beneficis que comporten per la salut humana.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte