Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

04/03/2009 - Informació institucional

L’IMIM disposa d’un compte de twitter i un canal al youtube

Emprem les noves eines al nostre abast fer arribar la informació

El twitter és un microbloc que permet difondre informació actualitzada de manera senzilla i immediata. Cavalca entre diverses eines de comunicació ja existents: la missatgeria instantània, l'SMS, els blocs, les xarxes socials i el xat. En el nostre cas, s’hi accedeix a través de la portada de la web de l’IMIM o de la portada de l’IMIMa’t.

En l'àmbit de la divulgació científica, aquesta eina serveix per difondre a través d'Internet qualsevol informació interessant que es vulgui fer arribar a altres persones de la xarxa (prèviament subscrites al servei) de manera instantània (notícies del web, agenda, articles publicats a l’IMIMa’t). Exemples de mitjans de comunicació i entitats vinculades a la recerca científica que utilitzen Twitter són el canal BBC Science and Technology (amb més de 2.000 persones subscriptores), la secció de Ciència del The New York Times , el País o el RECERCAT.

Per aquells que no coneixeu el twitter, és una eina de comunicació que ja porta més d'un any triomfant als EUA i que ha aterrat recentment a Europa amb força. Si esteu interessats en formar-ne part, només cal que entreu aquí o a través de la pestanya del twitter de la portada del web i us hi registreu.

En relació al canal youtube, es va crear amb la finalitat d’aglutinar tota aquella producció audiovisual que genera la nostra institució. S’hi pot accedir des de la portada de la pàgina web de l’IMIM i també des de l’IMIMa’t.

Així mateix, al nostre bloc IMIMa’t hi hem incorporat recentment la llicència Creative Commons , que permet l'obertura i la compartició del coneixement que generem. Considerem que l'ús generalitzat d'aquesta llicència seria una bona resposta a la demanda creixent d'obrir el coneixement que es genera a càrrec de fons públics, ja que l'ús d'aquesta llicència faculta la ciutadania (persones, associacions, empreses, etc.) perquè torni a usar el coneixement que generem des de la nostra publicació, tot participant en la creació cultural i en la intel.ligència col.lectiva.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte