Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/02/2009 - Informació institucional

S'incorpora a l'IMIM un nou grup de recerca: "Cèl.lules mare i càncer"

Aquest grup, integrat dins del Programa de Recerca en Càncer que dirigeix el Dr. Joan Albanell, el constitueix un equip de 13 persones i està coordinat per la Dra. Anna Bigas. El nou grup, anomenat grup de recerca en cèl.lules mare i càncer, aglutina diferents línies d'investigació complementàries entre elles.

Els treballs de la Dra. Anna Bigas estan centrats principalment en l’estudi de les cèl.lules mare hematopoiètiques que es formen durant el període embrionari i en esbrinar quines característiques d’aquestes són compartides per les cèl.lules iniciadores de leucèmies. Una altra part de la recerca, dirigida pel Dr. Lluís Espinosa, es centra en investigar els mecanismes que regulen la diferenciació i transformació tumoral en el càncer colorectal. L’eix vertebral dels diferents projectes del grup és l’estudi del paper que la via de senyalització de Notch exerceix en tots aquests sistemes.

Notch és un receptor de membrana que juga un paper principal en la presa de decisions cel.lulars com la diferenciació, la proliferació o l’apoptosi, així com en el manteniment de l’homeòstasi dels teixits. A més Notch fa algunes d’aquestes funcions en col.laboració amb altres vies de senyalització com Wnt o NFkappaB.

Algunes de les investigacions més recents del grup han estat publicades en revistes tant rellevants com EMBO J (Robert-Moreno et al, 2008) o PNAS (Fernández-Majada et al, 2007).

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte