Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

23 d'octubre de 2008 - Informació institucional

Ferran Sanz formarà part del comitè científic de la Iniciativa Tecnològica conjunta de Medicaments Innovadors

Els quinze membres nomenats són experts provinents de diferents sectors. Pertanyen, principalment, al món acadèmic, assistencial, industrial, així com també a les agències reguladores.

Ferran Sanz Carreras, director del Programa d'Informàtica Biomèdica ( GRIB) de l'IMIM-UPF, vicerector de Política Científica de la UPF i catedràtic del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut ( CEXS) de la UPF, ha estat nomenat membre del Comitè Científic de la Iniciativa Tecnològica conjunta de Medicaments Innovadors (IMI JU). 

La Iniciativa Tecnològica conjunta de Medicaments Innovadors ( IMI JU) és un organisme promogut per la Comissió Europea i la Federació Europea de la Indústria Farmacèutica ( EFPIA) aprovat pel Parlament i el Consell de Ministres europeus amb la finalitat d'impulsar la recerca farmacèutica pre-competitiva, és a dir, la recerca no directament orientada al descobriment de nous medicaments, sinó aquella que permet descobrir-los: els mecanismes subjacents a les malalties i el seu tractament,  o els procediments innovadors per preveure l'eficàcia i la seguretat dels medicaments.

El IMI JU,  al llarg dels propers set anys i dins el setè Programa Marc de la Unió Europea, administrarà un pressupost de més de 2.000 milions d'euros que s'adjudicaran, en convocatòries competitives, a consorcis constituïts per grups acadèmics, clínics i industrials.

Composició i funcions del comitè científic de l'IMI JU

El comitè científic de l'IMI JU està integrat per quinze membres i té com a funció principal fer recomanacions a la Junta Directiva de l'IMI en matèria de R+D de medicaments,  a partir de la seva capacitat i experiència,  per tal d'elaborar les estratègies necessàries amb criteri científic.

Els quinze membres nomenats són experts provinents de diferents sectors. Pertanyen, principalment, al món acadèmic, assistencial, industrial,  així com també a les agències reguladores.

Entre les tasques específiques del Comitè Científic hi ha l'actualització de l'agenda estratègica de recerca de la IMI; l'establiment de les prioritats científiques per a la implementació d'un pla anual d'actuació; la selecció dels avenços científics que s'integraran a la memòria d'activitats i l'assessorament sobre la composició dels comitès avaluadors.

L'objectiu principal de l'IMI és aconseguir el lideratge europeu en aquest sector empresarial per a benefici de l'economia i la societat, per a la qual cosa un requisit essencial és la realització de projectes de recerca en col·laboració amb el sector públic i el privat.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte