Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

25/06/2007 - Nota de premsa

"Els netejadors en aerosol emprats a la llar poden provocar asma"

Es publica aquest mes al European......

Aquests són els principals resultats d’un estudi multicèntric, multinacional, realitzat per diferents equips d’investigadors entre els quals hi ha el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM-Hospital del Mar), entre d’altres equips provinents d’Alemanya, Canadà, Holanda, Itàlia, Regne Unit i Suècia, tots ells coordinats per investigadors del CREAL i de l’IMIM, i que s’acaba de publicar en l’edició en línia de la revista American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Alguns estudis epidemiològics previs havien posat de manifest el risc de patir asma entre els professionals de la neteja. Tanmateix, no s’havia dissenyat cap estudi capaç de mostrar aquesta mateixa relació en l’àmbit de la neteja no professional o de caire domèstic. Després que cadascun dels comitès ètics dels 22 centres sanitaris participants, de deu països diferents, van acceptar el protocol de l’estudi, es va fer un seguiment a 3.503 persones col.laboradores en l’Estudi sobre Salut Respiratòria de la Comunitat Europea (ECHRS); homes i dones, de 20 a 44 anys, sense diagnòstic inicial d’asma en el moment d’entrar a l’estudi, habituades a fer la neteja de les seves llars i que van acceptar participar signant el corresponent consentiment informat.

L’enquesta als participants va identificar que, habitualment, empraven fins a quinze tipus de productes de neteja diferents amb una freqüència que variava entre diària, d’un a tres dies per setmana, una vegada a la setmana, o fins i tot menys. Al llarg de l’estudi, la presència de malaltia respiratòria es va avaluar mitjançant la diagnosis, els símptomes i l’ús de tractament per l’asma.

Els autors d’aquest rellevant estudi han afirmat que “malgrat que l’ús de netejadors en aerosol està associat a un important risc de desenvolupar asma en adults, aquesta troballa exigeix futures recerques per identificar la composició química responsable de la sensibilització i les reaccions inflamatòries característiques de les afeccions respiratòries induïdes a persones adultes”.

Nota de premsa en català
Nota de premsa en castellà
Nota de premsa en anglès

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte